Більшість українців переїхали на території Польщі з початку повномасштабної війни в Україні. Як відомо, у Польщі українці набувають статусу UKR, що дає тимчасовий захист. Однак, на превеликий жаль, останнім часом дедалі більше українців втрачають цей статус, який надає привілеї та пільги.

Про це повідомляється на сайті новин «one»

Є інформація про те, що все більше українців звертаються до Офісу польського омбудсмена зі словами про те, що у них забрали статус UKR без жодних підстав. Так, багато біженців з України кажуть, що вони поверталися додому на дуже короткий період, але вже після повернення до Польщі вони виявляли, що статусу UKR вони не мають. Це говорить про те, що українські біженці в такому разі позбавляються соціальних виплат та безкоштовної медицини на території Польщі.

українські біженці
українські біженці

Крім того, навіть ті українці, які не залишали Польщу, також втрачають свій статус UKR. Вони дізнавалися зовсім випадково про те, що їх позбавили тимчасового захисту, оскільки їм перестали надходити щомісячні виплати.

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Через те, що дуже багато українців звернулися до Офісу польського омбудсмена зі скаргами та проханнями дізнатися, в чому проблема, було ухвалено рішення звернутися до уповноваженого уряду Польщі з питань біженців з України. Це говорить про те, що уповноважений з прав людини просить навести лад і пояснити, на якій підставі польський ZUS припиняє виплати біженцям із України.