На території України продовжується військовий стан, а це говорить про те, що чоловіків, яким від 18 до 60 років продовжують призивати. Але є чимало підстав, які можуть надати відстрочку.

Про це повідомляється на порталі новин «thepage»

Голова департаменту з економіки безпеки та оборони Мінекономіки Сергій Сметанко був на конференції IT Ukraine Legal Conference , де зробив дуже важливу заяву. Експерт говорить про те, що в Україні хочуть звільнити від мобілізації фізичні особи-підприємці (ФОП) та гіг-фахівців.

Важливо зазначити, що ця ініціатива вже стоїть на розгляді Мінекономіки. Це все говорить про те, що навіть під час воєнного стану ФОП та гіг-фахівців не мобілізуватимуть.

Мобілізація в Україні, видача повісток
Мобілізація в Україні, видача повісток

Популярні статті зараз

Шестопалов та його Z-Solutions: Як шахраї злочинними шляхами виманюють гроші в українців

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Все новости

Сергій Сметанко акцентував свою увагу на тому, що кожна спеціальність та галузь по-своєму унікальна, проте для України дуже важливим є напрям IT.

«Ми розуміємо, що ФОП – це основна форма працевлаштування в ІТ. Знаємо, що є й гіг-фахівці. На жаль, зараз вони всі випали із системи», – каже директор департаменту з безпеки та оборони Мінекономіки.

Також Сергій Сметанко каже, що у Міністерстві економіки вже розпочалися роботи над відповідним законом, щоб чоловіків із галузей, про які йшлося вище, звільнили від мобілізації.