Україна готується до нової хвилі відключень електроенергії, яка може настати у літній пік у липні-серпні. Скорочення лімітів енергоспоживання вже торкнулося промислових підприємств через обмежену потужність в енергосистемі.

Директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко поділився інформацією про поточну ситуацію. Він зазначив, що недолік генерації стає дедалі помітнішим, і Україна змушена компенсувати його з Європи.

"Згідно з даними "Укренерго", ми постійно отримуємо аварійну допомогу з Європи у розмірі 1600-1700 МВт", - зазначив Харченко.

Отключение электроэнергии. Фото: скриншот Youtube-видео
Отключение электроэнергии. Фото: скриншот Youtube-видео

Він також додав, що цей дефіцит енергії зростає із збільшенням температури повітря. Липень і серпень є періодом найвищого споживання, причому літній пік останніми роками ставав таким же інтенсивним, як зимовий.

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

"Обезьяна редкой породы": звезда Instagram Настя Покрищук в одних трусах испугала турков своим изуродованным лицом

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Вже раніше було зазначено, що в "Укренерго" повідомили про літній пік споживання електроенергії, що наростає, в країні. Підвищення температури повітря призводить до активного використання кондиціонерів та інших електроприладів. Однак цього року ситуація особливо складна, тому в "Укренерго" звернулися до населення з проханням про розуміння та підтримку у цьому питанні.