Українські енергетичні об'єкти продовжують залишатися пріоритетними цілями для ракетних ударів з боку Росії, тому наступна зима може бути також складною. Таку заяву зробив заступник міністра енергетики України, Фарід Сафаров, згідно з прес-службою Міненерго.

За його словами, очевидно, що енергетика продовжує залишатися однією з основних цілей супротивника. Враховуючи особливості забезпечення енергією Одеського регіону та можливі обставини після обстрілів, необхідно розробити механізми оперативної реакції на надзвичайні ситуації та забезпечення критичних об'єктів альтернативним джерелом енергії, наголосив заступник міністра.

Нагадаємо, що починаючи з жовтня минулого року Україна зіткнулася з тривалими відключеннями електроенергії через ракетні обстріли російською стороною. Проте з приблизно 10 лютого ці відключення було припинено.

Украинцы остались без света. Фото: скриншот Youtube-видео
Украинцы остались без света. Фото: скриншот Youtube-видео

Директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко в інтерв'ю зазначив, що енергетична система України має недостатні потужності, і промисловим підприємствам вже були встановлені обмеження. Відключення електрики для побутових споживачів може бути можливе в піковий літній період, у липні-серпні.

Популярні статті зараз

Микола Томенко назвав Ківалова символом "правової держави" та "доброчесної судової влади" в Україні

"Щедрість за рахунок громади": мер Львова Садовий виділив мільйони на комфорт своїх колег, куди пішли гроші

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Все новости

Подальша ситуація залежатиме від розвитку подій, проте Харченко вважає, що восени відновляться атаки на енергетичну інфраструктуру.

Строго кажучи, згідно з прогнозом, не очікується суттєвого дефіциту електроенергії у майбутньому, за винятком локальних та ситуативних дефіцитів у другій половині 2023 року. Проте складнощі та виклики, пов'язані з енергетичною сферою, залишаються актуальними для України.