З 1 липня 2023 року в Україні закінчився період карантину, запровадженого в результаті глобальної пандемії COVID-19. Про це поширила прес-служба Міністерства внутрішніх справ країни.

Тепер власники старого українського паспорта (паспорти-книжки), які досягли віку 25 або 45 років у період з 13 березня 2020 року по 24 січня 2022 року, мають до 1 серпня вклеїти нове фото у свої паспорти або вони мають можливість замінити їх на ідентифікаційні картки. Якщо фотографія не буде вклеєна у зазначений термін, паспорт підлягатиме заміні на ідентифікаційну картку (ID-картку).

Паспорт. Фото: скриншот YouTube-видео
Паспорт. Фото: скриншот YouTube-видео

Щоб виконати цю вимогу, необхідно звернутися до місцевого підрозділу Державної міграційної служби України або до Центру надання адміністративних послуг з відповідним пакетом документів. Це оновлення термінів вклеювання фотографій пов'язане зі скасуванням карантину, який було введено у зв'язку з пандемією COVID-19.

Паспорт гражданина Украины. Фото: скриншот YouTube-видео.
Паспорт гражданина Украины. Фото: скриншот YouTube-видео.

Популярні статті зараз

Екоінспекція Поліського округу стала майданчиком для діалогу у рамках  Всеукраїнської програми ментального здоров’я  Олени Зеленської

На межі виживання: в Україні склався плачевний сценарій

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Все новости

Скасування карантину в Україні з 1 липня 2023 року є значним кроком у поступовому відновленні звичайного життя після пандемії COVID-19. Це означає, що країна вважає ситуацію контрольованою та досить безпечною для скасування обмежувальних заходів. Однак, важливо пам'ятати, що безпека та здоров'я населення залишаються пріоритетом, тому необхідно дотримуватися рекомендацій та запобіжних заходів для захисту від можливого сплеску захворюваності.