Кабінет міністрів вніс істотні зміни до порядку бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та воєнного часу. Нововведення торкаються не лише списку сфер, працівників яких може бути заброньовано, а й термінів розгляду звернень підприємств для визначення їх критичної важливості.

Цю інформацію оприлюднили на порталі "real-vin"

Верховна Рада нещодавно обмежила коло осіб, які мають право на відстрочку від мобілізації. Ці зміни зачіпають осіб, які мають родичі з інвалідністю. Відповідну поправку було внесено до законопроекту №9342 і схвалено парламентом 28 червня.

Мобілізація в Україні, видача повісток
Мобілізація в Україні, видача повісток

Загальні зміни стосуються умов відстрочення від мобілізації для військовозобов'язаних, у яких подружжя чи батьки мають інвалідність І чи ІІ групи. Нові зміни встановлюють, що відстрочку можна буде отримати лише у випадку, якщо в сім'ї немає інших працездатних родичів, які зобов'язані доглядати інваліда.

Популярні статті зараз

На межі виживання: в Україні склався плачевний сценарій

"Щедрість за рахунок громади": мер Львова Садовий виділив мільйони на комфорт своїх колег, куди пішли гроші

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Все новости

мобілізація в Україні
мобілізація в Україні

Законопроект доповнює статтю 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" пунктом 11, який свідчить: "за умови, що такі особи з інвалідністю не мають інших працездатних осіб, які зобов'язані відповідно до закону їх утримувати". Отже, якщо в сім'ї є інші працездатні родичі, які не підлягають мобілізації, відстрочку можна не отримати. Важливо відзначити, що бажання родича дбати про особу з інвалідністю не відіграє ролі у цьому випадку.