На підставі інформації, наданої Державною прикордонною службою України (ДПСУ), встановлено причину значного збільшення пасажиропотоку на українсько-польському кордоні. Офіційно цей сплеск пов'язують з настанням літнього сезону і святами, що наближаються.

За офіційними даними, 2 липня цього року західні кордони України з Європейським Союзом та Молдовою, безпосередньо в Чернівецькій області, перетнули загалом 119 тисяч осіб та 21 тисяча автомобілів. Ці статистичні дані є найвищими цифрами, зареєстрованими з березня 2022 року.

Прикордонники повідомляють про значний наплив мандрівників, насамперед на українсько-польському кордоні, за останню добу його перетнули 75 тисяч людей. Внаслідок цього на блокпостах утворилися довгі черги з транспортних засобів.

Граница Украины. Фото: скриншот YouTube
Граница Украины. Фото: скриншот YouTube

Необхідно зазначити, що основні положення, що регулюють процес перетину державного кордону України її громадянами, викладено у «Правилах перетину державного кордону громадянами України», затверджених Постановою Кабінету Міністрів № 57. України від 27 січня 1995 р. (з наступними змінами).

Популярні статті зараз

Дихати все важче: українці не зможуть працювати без цього документа

Загальна мобілізація та повістки: усі українці отримають електронний код, тепер не сховатися

"Щедрість за рахунок громади": мер Львова Садовий виділив мільйони на комфорт своїх колег, куди пішли гроші

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Все новости

На жаль, були випадки трагічних наслідків, коли чоловіки намагалися залишити Україну. З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну прикордонники виявили тіла 19 людей, які втопилися в річці Тиса, намагаючись перепливти кордон.

Враховуючи ці події, збільшення потоку пасажирів на українсько-польському кордоні пов'язане не лише з початком літнього сезону та відпусток, а й із низкою проблем, пов'язаних із міграцією та незаконним перетином кордону.