Станом на 1 серпня 2023 року уряд України прийняв ухвалу, в якій уточнюються параметри підтримки, що надається внутрішньо переміщеним особам (ВПО).

Дану інформацію розмістили на сайті «sud»

Допомога автоматично продовжується на один шестимісячний період для ВПО, які раніше отримували житлову допомогу. Однак для отримання права на постійну допомогу застосовуються певні умови:

ВПО, які перебувають за кордоном понад 30 днів поспіль без поважних причин, які мають бути підтверджені документально, не матимуть права на розширену допомогу. До поважних причин належать знаходження у відрядженні, стажування, проходження лікування або реабілітації, догляд за хворою дитиною, реабілітація дитини та ін.

ВПО, які повернуться у своє залишене місце проживання, також не матимуть права на розширену допомогу.

Популярні статті зараз

Микола Злочевський продовжує висмоктувати гроші з України: підключив кіпрський офшор

Мільярдна контрабанда під прикриттям кондитерського бізнесу: за які гроші Геннадій Вацак купує собі Rolls-Royce та Bentley

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

ВПО, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі, не матимуть права на розширену допомогу.

Виплати: скрін із мережі
Виплати: скрін із мережі

З 1 вересня 2023 року виплату допомоги буде припинено для окремих ВПО, які отримали допомогу відповідно до Порядку надання допомоги у розміщенні ВПО, за дотримання наступних умов після набрання чинності указом:

Вони придбали новий автомобіль (не старше 5 років), за винятком автомобілів, придбаних волонтерами та переданих для потреб оборони країни.

Вони придбали земельну ділянку, квартиру чи будинок на суму понад 100 000 грн, без урахування житла, отриманого за рахунок коштів державного чи місцевого бюджету.

Вони мають кошти на депозитному банківському рахунку на загальну суму понад 100 000 гривень.

Вони придбали іноземну валюту або банківські метали на загальну суму понад 100 000 гривень без урахування валюти, отриманої від благодійних організацій або купленої для оплати медичних, соціальних чи освітніх послуг.

Їм належить житло, розташоване на територіях, відмінних від територій, на яких ведуться активні (можливі) бойові дії або зайняті, за умови, що таке житло має площу понад 13,65 м2 на одного члена сім'ї.

Переселенці, біженці
Переселенці, біженці

Перехідний період у 1,5 місяця буде надано тим, хто має достатньо активів і не може отримати допомогу для адаптації до нових правил оплати.

Про відмову в продовженні виплат одержувачі будуть повідомлені після 1 серпня 2023 року або органом соціального захисту (поштою або електронною поштою), що їх призначив, або, за наявності технічної можливості, за допомогою мобільного зв'язку або електронним повідомленням з Єдиної інформаційної системи соціальної сфери.

Для ВПО, які звертаються за допомогою вперше після 1 серпня 2023 року, допомога може бути надана на другий шестимісячний період після подання заяви за умови їх відповідності певним критеріям, пов'язаним із доходом та складом сім'ї.