2024 року Європейський Союз запровадить нові правила в'їзду для мандрівників, які відвідують будь-яку з 30 країн-членів. Ця нова вимога називається Європейською системою інформації та авторизації для подорожей (ETIAS). Вона застосовуватиметься до громадян 60 безвізових країн, зокрема України.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі «yaizakon»

Щоб отримати дозвіл на подорож ETIAS, туристам необхідно буде подати заявку через онлайн-портал Європейської системи інформації та авторизації для подорожей. Для подання заявки буде потрібно діючий паспорт з терміном дії більше 3 місяців, адреса електронної пошти та заповнення онлайн-форми. Додатково за подання заяви стягується плата у розмірі 7 євро.

Очереди на границе. Фото: скриншот YouTube-видео.
Очереди на границе. Фото: скриншот YouTube-видео.

Після отримання дозволу ETIAS дозволить мандрівникам залишатися в будь-якій із 30 європейських країн на строк до 90 днів. Сам дозвіл на поїздку буде дійсний протягом трьох років або до закінчення терміну дії паспорта, використаного у заяві.

Популярні статті зараз

Микола Томенко назвав Ківалова символом "правової держави" та "доброчесної судової влади" в Україні

Дихати все важче: українці не зможуть працювати без цього документа

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Все новости

Важливо, що ETIAS не є візою, і мандрівникам не потрібно буде відвідувати консульство для її оформлення. Заявку можна заповнити повністю онлайн і в процесі не буде збору біометричних даних.