Українські біженці в Польщі отримали нове житло після того, як місцева влада відремонтувала квартири коштом ЄС. В Опольському воєводстві житло отримало 55 сімей.

Дану новину розмістили на сайті «rbc»

Житло було виділено у приміщеннях, пристосованих для проживання та муніципалітетів, що перебувають у власності. Соціальне житло пропонується тим біженцям, які не змогли знайти орендоване житло протягом 120 днів після прибуття в Польщу.

Українським сім'ям буде дозволено проживати у цих відремонтованих квартирах приблизно один рік. Після закінчення цього терміну квартири можуть бути надані іншим біженцям або особам із регіону, які опинилися у скрутній життєвій ситуації.

українські біженці
українські біженці

Популярні статті зараз

На межі виживання: в Україні склався плачевний сценарій

Загальна мобілізація та повістки: усі українці отримають електронний код, тепер не сховатися

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Все новости

Раніше повідомлялося, що 17 комун Опольського воєводства виділили 49 квартир для українських біженців з метою переселення понад 200 осіб. Ці квартири були обладнані новою побутовою технікою та меблями, а на фінансування цього проекту соціального житла було виділено близько 6 мільйонів злотих (близько 46 мільйонів гривень).

Близько 20 000 біженців з України прибули до Опольського воєводства, причому 80% їх спочатку скористалися програмою безкоштовного розміщення, зупинившись у приватних осіб. Однак багато пізніше знайшли власне житло для здачі в оренду. Опитування, проведене серед цих біженців, показало, що 70% з них висловили намір повернутися до України у майбутньому.