Громадянам України радять готуватися до тривалого конфлікту, враховуючи ознаки того, що війна, ймовірно, триватиме до кінця року або навіть триватиме до весни наступного року. Про це повідомила віце-прем'єр, міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук у своєму Telegram-каналі.

Верещук наголосила на необхідності чесності щодо хронології війни і заявила, що досягнення перемоги в такому конфлікті вимагатиме багато часу та зусиль. Вона відкинула колишні уявлення про те, що конфлікт завершиться протягом декількох тижнів, до кінця року або до весни, як неточні.

Ирина Верещук. Фото: скриншот Youtube-видео
Ирина Верещук. Фото: скриншот Youtube-видео

Віце-прем'єр закликала громадян і представників влади морально та практично підготуватися до викликів, пов'язаних із тривалою та важкою війною. Вона порівняла ситуацію з марафоном, закликавши всіх прийняти спосіб мислення стійкості та витривалості, а не чекати на швидке рішення.

«Шлях до перемоги буде довгим. 2-3 тижні, до кінця року, наступної весни – все це неправда»: Верещук розповіла, скільки триватиме війна. «Маємо налаштуватися на тривалу боротьбу. Громадяни та влада – всі мають налаштуватися на тривалу та важку війну. І лише тоді ми переможемо», - повідомляється в мережі.

Популярні статті зараз

Налагодили ласу схему: як пилять державні гроші у Вишневій міській раді

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

Все новости