Про це у коментарі заявив колишній голова Служби безпеки України, народний депутат від фракції ВО «Батьківщина» Валентин Наливайченко.

Парламентарій звернув увагу на те, що він, як народний депутат, а також вся фракція «Батьківщина» в цілому – не голосували у першому читанні за запропонований Кабміном законопроєкт про мобілізацію, і пояснив, чому.

«Ми будемо всіляко сприяти, щоб з законопроєкту прибрати неконституційні норми, насамперед ті, що обмежують рахунки, власність і інші права і свободи наших громадян, тобто наших потенційних захисників і членів їх сімей. Це перше. Наступне – до другого читання треба внести поправки для того, щоб прибрати непрацюючі норми щодо електронних повісток, які під час війни не запрацюють», - пояснив політик.

Він також додав: «Саме залякування, силові акції ТЦК на вулицях стали головною перешкодою і зламали процес нормальної мобілізації, налякали людей. Так от, парламент має зняти примус, залякування, тим самим відкривши правовим шляхом норми для справедливої мобілізації», - сказав він.

Популярні статті зараз

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Загальна мобілізація та повістки: усі українці отримають електронний код, тепер не сховатися

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Высоко подняла юбочку и засветила полосочку на колготах: бесстыжая Maruv без белья показала стиль крольчихи

Все новости

Валентин Наливайченко наголосив, що силові способи мобілізації населення лише сприяють зростанню опозиційних настроїв та відбивають бажання в українців йти на фронт.

«Люди відчувають переляк, невпевненість, тому такі дії відлякують наших громадян від того, щоб йти в ЗСУ й виконувати свій конституційний обов'язок. Це вже не іграшки. Парламент має зробити все можливе й неможливе, щоб зняти ці настрої та перешкоди. І зняти це можна, повернувши, затвердивши й гарантуючи права людей, свободи людей з чітким розумінням, що ті, хто мають обов'язок служити, будуть навчені та забезпечені», - пояснив він.

Народний депутат звернув увагу на те, що «мобілізаційні питання» потрібно було вирішувати ще в перший рік війни.

«І вирішувати потрібно було і тоді, і зараз в бік ефективності, в бік залучення, в бік більшого престижу військової служби. І я думаю, що і цей законопроєкт не останній», - спрогнозував він.

Наостанок Валентин Наливайченко зробив висновок, що мобілізація має не опозицію посилювати чи опозиційні настрої, а навпаки, об'єднати і парламентарів, і суспільство для підтримки ЗСУ.