Державною екологічною інспекцією Центрального округу посилюються заходи щодо запобігання та виявлення адміністративних правопорушень на територіях природно-заповідного фонду Полтавщини.

23 березня 2024 року інспекторами Державної екологічної інспекції Центрального округу спільно з працівниками сектору поліцейської діяльності на воді було здійснено рейдові заходи в межах Кременчуцького та Кам’янського водосховищ щодо запобігання та виявлення адміністративних правопорушень на території Полтавської області.

В ході заходу було складено протоколи за ст. 91 КУпАП, винесено постанову за ч. 3 ст. 85 КУпАП, виявлено та вилучено 13 безгосподарських сіток з ліски загальною довжиною майже один кілометр, за результатами яких складені відповідні матеріали.

Відповідно до законодавства водні живі біоресурси, які знаходилися у сітках та мали ознаки життя, повернуто назад до природного середовища, а решту - 227 кг виду: синець – 605 шт, лящ- 37 шт, карась- 9 шт, судак - 9, плітка- 636 шт, окунь – 12 шт, плоскирка – 417 шт. передано до реалізації з подальшим поверненням коштів до бюджету.

Відповідно до такс, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 10 травня 2022 р. № 575 «Про затвердження спеціальних такс обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно - заповідний фонд» проведено розрахунок завданої шкоди, заподіяної державі, що становить 1млн 478 тис. 316 грн. 91 коп.

Популярні статті зараз

Як син закарпатського "лісового мафіозі" Юрій Сойма "пиляє" гроші на Івано-Франківщині

Сергій Яковлєв: мажора блогера підозрюють у смерті молодої дівчини

Геннадій Вацак: любитель московських попів придбав найдорожчу автівку під час війни

Паша "Мерседес" заявив, що нікуди не підуть з Лаври попри наказ: "Ми не намірені..."

Все новости

Враховуючи завдану істотну шкоду та значну кількість виловленої риби на об’єктах природо-заповідного фонду, матеріали по даному факту направлено до правоохоронних органів з метою виявлення та притягнення до відповідальності осіб, винних у скоєнні правопорушення.