17 вересня 2024 року фахівці Державної екологічної інспекції Столичного округу під керівництвом заступниці начальника Управління Державної екологічної інспекції Столичного округу Ліани Берадзе, у відповідь на запит Громадської організації «Бюро по боротьбі з екологічними злочинами», провели обстеження прибережної захисної смуги Галерної затоки в Голосіївському районі Києва разом із представниками цієї організації.

Під час перевірки було виявлено засмічення території побутовими та іншими видами сміття, обмежений доступ до річки Дніпро, а також незаконне встановлення тимчасових споруд і будівництво капітальних об'єктів у межах прибережної захисної смуги.

Крім того, було відновлено доступ для пересування та проїзду автомобілів вздовж річки Коник на Жуковому острові, який є частиною природно-заповідного фонду. На цій території також зафіксовано накопичення побутових відходів.

Попри те, що об'єкт отримав статус природно-заповідного фонду, необхідна документація не була оформлена, і жодному підприємству не було доручено охорону цієї території. Відсутність належного контролю з боку місцевих органів влади за дотриманням вимог земельного та природоохоронного законодавства може спричинити погіршення екологічної ситуації на цій ділянці.

Також Держекоінспекція просить Київську міську раду, Київську міську державну адміністрацію, КП «Плесо» та Голосіївську районну в м. Києві адміністрацію звернути увагу на ситуацію на зазначеній території.

Популярні статті зараз

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

"Робити це, як кролик": супербабуся влаштувала дуже відвертий показ на честь православного свята

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Все новости