У жовтні на Україну може очікувати досить незвичайний температурний режим, який продовжує тенденції, що спостерігалися у вересні. За даними Українського гідрометцентру, погода в другому місяці осені буде теплішою від звичайного, з поступовим похолоданням. Очікується, що кількість опадів буде більш-менш у межах норми.

Відповідну інформацію надали на сайті «apostrophe»

Зазвичай, жовтнева погода в Україні характеризується середньомісячним діапазоном температур 6-13 градусів Цельсія, 4-5 градусів у Карпатах і 14-15 градусів на півдні. Середня кількість опадів коливається в межах 29-54 мм, досягаючи 64-84 мм у Карпатах та Кримських горах, та досягає 129 мм у Карпатській височині.

Цього року прогноз на жовтень передбачає середньомісячну температуру 7-13 градусів тепла, що на 1-1,5 градуса вище за норму. Місячна кількість опадів очікується у межах 25-60 мм (75-90% від норми), у деяких районах Карпат – 77-101 мм, що все ще в межах норми, повідомила керівник Українського гідрометцентру Тетяна Адаменко.

«Цього року жовтнева середньомісячна температура прогнозується на рівні 7-13 градусів тепла, що на 1-1,5 градуса вище за норму. , що у межах норми», – розповідає фахівець.

Популярні статті зараз

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Місяць розпочнеться з поступового зниження температури, починаючи із західних та північних регіонів, у міру видалення антициклону з південної Європи, який зміниться холодним атмосферним фронтом із північної Європи.

Осень 2020. Фото: скриншот YouTube-видео.
Осень 2020. Фото: скриншот YouTube-видео.

Незважаючи на похолодання, у першій декаді жовтня середньодобова температура, як і раніше, перевищуватиме норму, а високий атмосферний тиск, як очікується, стримуватиме атмосферні фронти та хмарність, що призведе до мінімальної кількості опадів.

"Антициклон, який прийшов з півдня Європи, у зоні впливу якого Україна перебувала наприкінці вересня, йде. На зміну йому з 1-2 жовтня із заходу з боку північної Європи йде холодний атмосферний фронт", - пояснює фахівець.

У другій декаді місяця прогнозується розвиток сильного антициклону над північно-східною Європою, що просувається на південь. Це призведе до зниження температури, особливо у східних та північних регіонах: нічні заморозки та денна температура не перевищать 13-16 градусів. Імовірність опадів залишається низькою.

Приблизно з 18 по 20 жовтня очікується поступове підвищення температури та падіння атмосферного тиску, що сигналізуватиме про повернення більш м'якої погоди, а також збільшення кількості похмурих днів та підвищення ймовірності дощу. Ця тенденція зрештою має призвести до середньомісячного рівня опадів. Крім того, у високогірних районах Карпат може випасти перший у сезоні снігопад.

Нагадаємо, "морж-герой", побачивши росіян, атакував їхній човен: не дав і шансу зійти на берег

Раніше «Акценти» повідомляли, соцдопомога та фінансова підтримка: ВПО та інших українців чекають на хороші виплати з жовтня

Як повідомляли «Акценти», пенсії підвищать усім! Кожен пенсіонер стане багатшим. Названо розміри та дати