В Україні під час мобілізації співробітникам військового комісаріату та правоохоронцям дозволено вручати повістки за місцем проживання військовозобов'язаних. Це означає, що представники ТЦК можуть на законних підставах прийти до двору чи квартири для вручення повістки.

Про це повідомляє "ТСН", посилаючись на роз'яснення адвоката юридичної компанії Riyako&Partners Катерини Аніщенко.

Проникнення в квартиру або будинок допускається в межах порядку, встановленого законом для вручення офіційних документів, наприклад, порядку денного в армію, і має відповідати правам і свободам громадян, передбачених законом.

"Це означає, що представники військового комісаріату та поліції можуть мати законне право звернутися на територію двору або до квартири для вручення повістки", - зазначила адвокат.

Повістка: скрін з відео
Повістка: скрін з відео

Популярні статті зараз

Виробникам та фермерам оголосили головні вимоги та правила: Держекоінспекція провела важливу дискусію

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Щоб співробітники ТЦК могли увійти до квартири людини, у неї мають бути офіційні документи, що підтверджують її статус та повноваження, та фізичні особи мають право перевірити ці документи. Зазвичай співробітники TЦК входять до житла людини за попередньою згодою або за умови попередження домовласника. Вхід без дозволу може порушити права громадянина та призвести до негативної реакції.

"Працівники військового комісаріату можуть відвідати житло людини з метою вручення порядку денного або здійснення інших офіційних процедур. Однак вони повинні мати при собі офіційні документи, що підтверджують їх статус та повноваження. Громадянин має право перевірити ці документи", - розповіла Катерина.

Якщо до вас додому принесли повістку і у вас виникли питання чи сумніви щодо візиту, важливо вчинити в рамках своїх прав та вимагати ознайомлення з офіційними документами військкомів. Відмова прийняти або підписати повістку не звільняє вас від будь-яких зобов'язань, які можуть бути вказані в порядку, оскільки офіційні документи, такі як повістки, мають юридичну силу, та їх непідписання не звільняє вас від можливих наслідків.

Повістка: скрін з мережі
Повістка: скрін з мережі

"У разі відмови від прийняття або підпису повістки важливо мати на увазі, що це не звільняє вас від зобов'язань, які можуть бути визначені на порядку денному. Офіційні документи, такі як повістки, мають юридичну силу, і відмова від їх підпису не звільняє вас від можливих наслідків", – підсумувала адвокат.

Важливо вирішувати такі ситуації відповідно до ваших законних прав та обов'язків.

Нагадаємо, фіксований курс долара скасовано! Що буде з гривнею і чи варто панікувати

Раніше «Акценти» повідомляли, пенсіонери отримали термінову заяву: перерахують двічі

Як повідомляли «Акценти», Путін уже давно ніхто: українцям розповіли, хто насправді "керує" Росією