Початок опалювального сезону в Україні, який зазвичай розпочинається 15 жовтня, цього року може відрізнятись через аномально теплу осінь. Конкретна дата початку залежатиме від кліматичних умов у кожному регіоні, оскільки місцева влада приймає рішення про включення опалення виходячи із середньодобової температури.

Відповідну інформацію оприлюднили на порталі «newsyou»

Відповідно до правил, центральне опалення має бути активоване, коли середньодобова температура знижується нижче +8°C протягом трьох днів поспіль. Процес підключення систем центрального опалення відбуватиметься поступово, віддаючи пріоритет школам, дитячим садкам та медичним закладам, а потім поширюватиметься на житлові райони.

Уряд підтвердив готовність до зимового сезону та наголосив, що Україна має достатні запаси газу власного видобутку. Очікується, що ціни на газ для населення залишаться незмінними щонайменше до травня 2024 року.

Отопление. Фото: скриншот YouTube-видео.
Отопление. Фото: скриншот YouTube-видео.

Популярні статті зараз

Мільярдна контрабанда під прикриттям кондитерського бізнесу: за які гроші Геннадій Вацак купує собі Rolls-Royce та Bentley

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Они точно есть у каждого: названы привычки, которые способны изуродовать лицо

Все новости

Тривалість опалювального сезону може змінюватись, але в середньому він триває близько півроку і завершується у квітні. Остаточні дати будуть визначені з урахуванням погодних умов, при цьому опалення припиниться, коли середня температура триватиме вище +8°C протягом трьох днів поспіль.

Примітно, що нинішній опалювальний сезон є унікальним тим, що урядовці планують покладатися виключно на газ вітчизняного виробництва. Тому ціна на природний газ має залишатися стабільною протягом усього холодного сезону.

Експерти з енергетики попередили про можливі атаки агресорів на енергетичну інфраструктуру, які можуть призвести до перебоїв у опаленні. Однак вони запевняють, що в таких ситуаціях буде оперативно вжито всіх необхідних заходів для відновлення теплопостачання.

Нагадаємо, прожити стане ще важче: мчить найпотужніша хвиля подорожчань

Раніше «Акценти» повідомляли, будь-якому українцю можуть виплатити понад 10 мільйонів: як стати казково багатим

Як повідомляли «Акценти», дуже потужна грошова допомога: на людей з маленьким доходом чекають солідні виплати