Співробітники Тернопільського територіального центру комплектації стали фігурантами чергового скандалу щодо застосування сили для «переконання» чоловіків вирушити на службу в армію.

Очевидці зняли відео, на якому працівники ТЦК силою заштовхували чоловіків до мікроавтобуса в центрі міста, на вулиці Тарнавського біля ресторану «Бахус». На ще одному відео — чоловіки у формі б'ють призовників уже в центрі комплектації.

В В обласному ТЦК на публікацію відео відреагували службовою перевіркою та коментарем, у якому вони перекладають провину на призовників.

Воєнкоми побоями виховували призовників прямо у ТЦК
Воєнкоми побоями виховували призовників прямо у ТЦК

«Що спровокувало конфлікт? Словесні образи і зухвалість з боку громадян по відношенню до працівників ТЦК СП? Приниження їхньої гідності? Нанесення удару військовослужбовцю, як на одному з відео?», — зазначили у військкоматі.

Популярні статті зараз

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Крім того, у ТЦК навіщось заявили, що повістки видають військові, які пройшли бойові дії, визнані обмежено придатними та мають контузії.

Мер Тернополя Сергій Надал звернувся до керівництва ТЦК з вимогою коректно ставиться до містян.

«Звертаюся до тернополян: якщо вам відомі випадки неналежного або жорстокого ставлення під час проведення мобілізаційних заходів, терміново повідомляйте у військову прокуратуру та поліцію. Під час війни кожна людина має прийти до територіальних центрів комплектування та оновити свої дані. Однак це передбачає коректне, належне ставлення, відповідно до вимог законодавства!», — зазначив Надал.