Зниження застосування ракетної зброї російськими окупантами в Україні можна пояснити кількома чинниками, пояснює керівник Єдиного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі новин «ua.news»

Однією з можливих причин зменшення кількості ракетних обстрілів є те, що загарбникам, можливо, доведеться нагромадити запаси ракет. Хоча мали резерви, вони щедро їх використовували, а виробництво ракет — повільний і складний процес. Тому вони, можливо, зберігають свої ракетні ресурси для конкретних цілей.

"Цілком ймовірно, що необхідне накопичення таких запасів. Бо хоч у них були чималі запаси, але вони їх дуже щедро використали. І виробництво (ракет) хоч і існує, воно досить ускладнене та сповільнене", – пояснила Гуменюк.

Загарбники обговорюють період відключення і готуються до нього. Цей період може включати певні стратегії або напади на енергетичні об'єкти, щоб вони могли збирати ресурси для цієї мети.

Популярні статті зараз

Мільярдна контрабанда під прикриттям кондитерського бізнесу: за які гроші Геннадій Вацак купує собі Rolls-Royce та Bentley

Власник онлайн-казино VBET Віген Бадалян співпрацює з російською 1xbet? Блогер навів приклад

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

"Все ненатурально, зубы вставные, другое лицо": Алла Пугачева изменилась до неузнаваемости

Все новости

ракетна атака на Україну
ракетна атака на Україну

"Це може бути пов'язане з підготовкою до так званого "періоду блекаутів", які вони анонсували і продовжують педалювати цю тему", - сказала вона.

Окупантам може знадобитися додаткова координація для ракетних атак, що може стати ще складнішим завданням після того, як Сили оборони України завдали удару по штабу Чорноморського флоту Російської Федерації в Криму. Це може включати навчання пілотів, координацію дій з військово-морськими ракетоносцями та інші логістичні фактори.

"Необхідно проводити навчання пілотів, погодження з морськими ракетоносіями тощо. А за умов збиття верхівки Чорноморського флоту можуть бути певні складнощі", - додала фахівець.

Загалом, схоже, що загарбники коригують свою стратегію та використання ракет, можливо, в очікуванні більш масштабних атак або заощадження ресурсів для конкретних операцій.

Нагадаємо, країни ЄС "кинуть" українців: заборони на в'їзд та скасування допомоги

Раніше «Акценти» повідомляли, тепер перевірять кожного: на українців у Польщі чекає неприємний "сюрприз"

Як повідомляли «Акценти», посилена мобілізація: чи жінкам вручатимуть повістки