З 1 січня 2024 року очікується зростання цін на землю в Україні, оскільки ринок є відкритим для юридичних осіб. На даний момент діють обмеження, що дозволяють фізичній особі придбати до 100 га землі. Попри ці обмеження ціни на землю зростають, особливо в таких регіонах, як Івано-Франківська, Львівська та Тернопільська, де зросла середня ціна за гектар.

Дану інформацію розмістили на сайті «hvylya»

"У трьох областях: Івано-Франківській, Львівській та Тернопільській середня ціна на гектар зросла. На Івано-Франківщині досягла майже 2 тисячі доларів за га, на Львівщині – 1450 доларів, на Тернопільській – 1400. Це показник того, що, незважаючи на обмеження, є попит на землю, і ціна не стоїть на місці. Все працює, і міфи не спрацювали", - зазначив заступник міністра аграрної політики та продовольства з цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Денис Башлик.

На другому етапі земельної реформи юридичні особи матимуть можливість брати участь у ринку землі, що, як очікується, призведе до подальшого зростання цін на землю. Однак важливо зазначити, що діятимуть певні обмеження. Спочатку купувати землю зможуть лише громадяни України, а можливість дозволити купівлю землі іноземцям розглядатиметься за результатами всеукраїнського референдуму.

"На початку другого етапу сформується група юридичних осіб, які хочуть отримати у власність землю, щоб розвивати тривалі інвестиційні проекти. Це призведе до зростання цін. Тому люди зараз дуже обережно підходять до розпорядження землею, розуміючи, що це нерухомий актив, який принесе їм дохід", - додав заступник міністра.

Популярні статті зараз

Питна вода, паливна деревина та інші питання: на Миколаївщині обговорили актуальні проблеми регіону

Питання цивільного захисту населення розглянули на нараді Президента з обласними керівниками

"Ідеолог сучасного рашизму": Микола Томенко вказав, ким став алкоголік-Мєдвєдєв

Тоненькие бретельки на нежных плечах: Женька из "Сватов" в облегающем наряде похвасталась идеальной фигурой

Все новости

Очікується, що відкриття ринку землі для юридичних осіб призведе до збільшення попиту та конкуренції, що, ймовірно, призведе до зростання цін на землю, оскільки підприємства прагнуть інвестувати у довгострокові проекти та можливості. Українці обережно підходять до розпорядження землею, визнаючи потенціал землі для отримання доходу як цінного та нерухомого активу.

Нагадаємо, все досить просто: як українцеві отримати понад тисячу доларів допомоги

Раніше «Акценти» повідомляли, хороша допомога в опалювальний сезон: як оформити та отримати виплати

Як повідомляли «Акценти», українцям гордо заявили, наскільки зросла середня зарплата за рік: чи це так?