Зимовий прогноз для України на 2023-2024 роки передбачає теплу та м'яку зиму з випаданням невеликої кількості опадів у вигляді мокрого снігу чи снігу, змішаного з дощем. Часом будуть заморозки, але вони не будуть сильними, а Новий рік, швидше за все, буде безсніжним.

Про це повідомляється на сайті новин «apostrophe», посилаючись на прогнози Українського гідрометеорологічного інституту Вазіри Мартазінової.

За словами Вазіри Мартазінової, завідувачки відділу кліматичних досліджень та довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту, останні зими в Україні продемонстрували дивовижну схожість. Очікується, що погодні умови грудня та листопада багато в чому нагадуватимуть погодні умови попереднього року. Ці зими також принесуть із собою коливання температури. Очікується, що кількість опадів буде відносно невеликою, і більшість їх складатиметься зі снігу, змішаного з дощем або мокрим снігом.

"Всі похолодання будуть дуже короткочасними, дуже нестійкими, вони дуже швидко змінюватимуться і переходитимуть на вищі температури, нехай і незначні, практично обійдеться без особливих морозів – 0…+5 градусів у денний час", - сказала метеоролог.

Зима в Украине
Зима в Украине

Популярні статті зараз

Микола Злочевський продовжує висмоктувати гроші з України: підключив кіпрський офшор

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Они точно есть у каждого: названы привычки, которые способны изуродовать лицо

Все новости

Коливання температури будуть короткими і нестабільними, швидко зміщуючись у бік вищих температур, очікуються лише незначні коливання. Денна температура прогнозується від 0 до +5 градусів тепла.

Грудень 2023 року.

М'яка та тепла погода з можливістю різкого похолодання на кілька днів із морозами до -15 градусів Цельсія. Однак очікується, що ці похолодання будуть короткочасними.

Новий 2024 рік.

Новий рік, як очікується, буде безсніжним, з денною температурою близько нуля або трохи вище за нуль (0°C або трохи вище), а вночі близько нуля (0°C) або трохи нижче. Опади очікуються мінімальні у вигляді мокрого снігу.

Січень 2024 року.

Прогнозується, що в січні температура коливатиметься від 0 до +5 градусів за Цельсієм вдень та від 0 до -5 градусів за Цельсієм уночі. Снігопад буде обмеженим, опадів практично не буде. У деякі особливо холодні дні температура може опускатися до -7 до -10 градусів за Цельсієм.

Загалом ця зима в Україні очікується відносно м'яка, малосніжна, з обмеженими морозами .

Нагадаємо, українців хочуть змусити звітувати за купівлю валюти: декларація долара та євро

Раніше «Акценти» повідомляли, хай буде світло! Названо список будинків, у яких не відключатимуть електрику

Як повідомляли «Акценти», у "Нафтогазі" пояснили, чому знижка надається лише "обраним"