Дмитро Кулеба, голова Міністерства закордонних справ України, виступає за введення множинного громадянства в Україні, але з одним обмеженням. Він вважає, що подвійне громадянство необхідне багатьом українцям, особливо тим, хто був змушений виїхати через війну.

Цю інформацію опублікували на порталі «УНІАН»

У своєму зверненні до Світового конгресу українців Кулеба наголосив на необхідності збереження зв'язку цих осіб з Батьківщиною.

"Вкрай необхідно зберегти їх зв'язок з Батьківщиною. Це про майбутнє України та українства. Тому одним із елементів державної політики, спрямованої на збереження та розвиток Світової української спільноти, має стати множинне громадянство", - каже він.

Кулеба заявив, що множинне громадянство має стати елементом державної політики, спрямованої на збереження та розвиток глобальної української спільноти. Він припустив, що чинність державного паспорта України не слід применшувати, дозволяючи українцям мати громадянство в інших країнах.

Популярні статті зараз

Шестопалов та його Z-Solutions: Як шахраї злочинними шляхами виманюють гроші в українців

Мільярдна контрабанда під прикриттям кондитерського бізнесу: за які гроші Геннадій Вацак купує собі Rolls-Royce та Bentley

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Все новости

"Будь-яке подвійне громадянство з державою-агресором чи недружніми країнами має бути заборонено", - зазначив глава МЗС України.

Дмитрий Кулеба
Дмитрий Кулеба

Однак пропонується одне суттєве обмеження: подвійне громадянство з Росією та іншими країнами, які підтримують її агресивні дії проти України, має бути заборонено. Це обмеження розглядається як спосіб завадити українцям мати громадянство у державах, ворожих Україні.

В Україні зараз є два законопроекти щодо подвійного громадянства, зареєстрованих у парламенті під номерами 6368-д та 6369-д. Ці законопроекти спрямовані на забезпечення більш ліберальної політики щодо подвійного громадянства. У законопроекті 6368-д є положення, яке дозволить українцям втрачати громадянство, якщо вони добровільно отримають паспорт Російської Федерації, держави-окупанта. Обговорення та можливе ухвалення цих законопроектів, швидше за все, призведе до змін у правилах українського громадянства.

Нагадаємо, пенсіонерів уже готують: будуть кардинальні зміни

Раніше «Акценти» повідомляли, що "можуть перетинати кордон": тепер ще більше чоловіків мають право виїхати з країни.

Як повідомляли «Акценти», штраф під 20 тисяч: водіям нагадали про важливу процедуру. Потрібно встигнути до кінця року