Уряд України ввів обмеження для чоловіків віком від 18 до 60 років, не дозволяючи їм виїжджати за кордон понад півтора року через конфлікт, що триває. Проте законопроект, зареєстрований у Верховній Раді, має змінити цю ситуацію, дозволивши чоловікам виїжджати за кордон на особливих умовах, зокрема, пов'язаних з фінансовими гарантіями.

Про це повідомляє видання «ТСН»

Пропоновані зміни до закону:

Законопроект (№8029) пропонує внести зміни до правил перетину кордону під час воєнного стану. Відповідно до цієї пропозиції, чоловіки призовного віку можуть виїжджати за кордон за умови відповідності певним вимогам. Вони повинні мати один із таких документів:

Рішення державного органу, що дозволяє офіційний виїзд за кордон, зокрема для перевезення гуманітарних вантажів.

Популярні статті зараз

"Щедрість за рахунок громади": мер Львова Садовий виділив мільйони на комфорт своїх колег, куди пішли гроші

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Все новости

Документи, що підтверджують навчання чи зарахування до закордонного навчального закладу.

Письмова згода на виїзд за кордон від Територіального центру підбору персоналу та соціальної підтримки.

Документи, що підтверджують наявність відкритого рахунку в українському державному банку з гарантійним депозитом у розмірі не менше ніж п'ять прожиткових мінімумів для працездатних фізичних осіб, з обмеженнями на використання коштів за межами України. Громадянин також має надати до банку нотаріально засвідчений документ, що підтверджує добровільне зобов'язання поповнити рахунок гарантованим внеском, що дорівнює розміру мінімального податку на заробітну плату, за весь термін перебування за кордоном у період воєнного стану. Також вони мають дозволити банку переказувати ці внески на спеціальний рахунок Збройних Сил України.

Ключові моменти та наслідки:

Запропонований закон спрямований на надання чоловікам віком від 18 до 60 років права виїжджати за кордон на певних фінансових умовах.

Для виїзду за кордон вони мають відкрити рахунок у державному банку з мінімальним внеском 12 945 гривень та поповнювати його на 1 306,5 гривень щомісяця під час перебування за кордоном, причому банк уповноважений перераховувати ці внески на спеціальний рахунок Збройних Сил РФ. Україна.

Варто зазначити, що запропоновані зміни підлягають затвердженню та потенційно можуть полегшити обмеження на поїздки для призовників за умови, що вони відповідають зазначеним фінансовим умовам та вимогам.

"Тобто при виїзді за кордон чоловіки мають відкрити рахунок у державному банку з мінімальним внеском 12 945 грн та поповнювати його щомісяця під час перебування за кордоном на 1 306,5 грн, з наданням банку дозволу перераховувати ці внески на спецрахунок ЗСУ", - пояснила адвокат Марина Бекало

Цей закон міг би запропонувати рішення для чоловіків, які бажають виїхати за кордон, і при цьому зробити свій внесок у підтримку Збройних Сил України під час воєнного стану.

Нагадаємо, очі на лоб полізуть: як "нишком" підвищили тарифи на комуналку восени

Раніше «Акценти» повідомляли, запасайтеся, поки не пізно: восени багато важливих продуктів стануть "розкішшю"

Як повідомляли «Акценти», Європа візьметься за кожного українця: біженців потрусять так, що мало не здасться