Україна вивчає можливість мобілізації не лише своїх Збройних Сил, а й військово-промислових підприємств для вирішення конкретних проблем та вирішення проблем нестачі кваліфікованих кадрів.

Про цю ініціативу в інтерв'ю "Українській правді" розповів член Комітету національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін.

Цю публікацію розмістили на порталі «pravda» і в соціальних мережах.

Рахманін зазначив, що багато промислових підприємств військового сектору зараз відчувають брак кваліфікованих фахівців. Для вирішення цієї проблеми він запропонував сценарій, у якому кваліфіковані спеціалісти з одного регіону можуть бути мобілізовані та направлені в ті райони, де їхній досвід вкрай необхідний.

Наприклад, фахівця з Чернівецької області можна було б направити для забезпечення десантних операцій чи інших воєнних дій, або його могли б мобілізувати для роботи на підприємствах ВПК у регіонах, які мають дефіцит.

Популярні статті зараз

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

"На багатьох підприємствах не вистачає кваліфікованих фахівців. Умовно кажучи, є завод на Одещині і є людина відповідної спеціальності в Чернівецькій області. Її можуть мобілізувати та відправити, наприклад, штурмувати посадки, а, можливо, враховуючи її професію та кваліфікацію, її слід мобілізувати на це підприємство на Одещині, де відповідного фахівця немає", - заявив Сергій Рахманін.

Мобілізація: скрін з відео
Мобілізація: скрін з відео

Ця концепція спрямована на оптимізацію розподілу кваліфікованих людських ресурсів для ефективного задоволення як військових, так і промислових потреб. Однак Рахманін висловив деякі сумніви щодо можливості прийняття та реалізації такої пропозиції на законодавчому рівні.

"Потрібно мобілізувати людей не лише у ЗСУ, а й на підприємства ВПК – члена комітету з питань нацбезпеки Рахманіна", - також повідомляється в соціальній мережі.

Скрін посту у Telegram
Скрін посту у Telegram

Про можливе посилення мобілізаційних заходів розповів і секретар парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, народний депутат від партії "Голосу" Роман Костенко. Він зазначив, що такі заходи можуть бути переглянуті залежно від змін у військовій стратегії України.

Ці дискусії ілюструють зусилля країни з адаптації та підготовки до різних непередбачених обставин і викликів у постійно змінюваному ландшафті національної безпеки і оборони.

Нагадаємо, доведеться відмовитися: улюблена продукція українців перетворюється на "золото"

Раніше «Акценти» повідомляли, що субсидії в опалювальному сезоні: скільки залишилося часу на оформлення.

Як повідомляли «Акценти», обов'язково зверніться за перерахунком пенсій: кому належить підвищення