Кінець жовтня та початок листопада принесуть в Україну незвичайно теплу погоду, а в деяких районах це може навіть призвести до нових рекордів максимальної температури повітря. За словами метеоролога Ігоря Кібальчича, таке нетипове тепло пов'язане з приходом повітряних мас із південних широт.

Дану публікацію розмістили на сайті «24tv»

Кібальчич зазначив, що, хоча періодично пройдуть атмосферні фронти та баричні депресії, приносячи періодичні опади та ймовірність гроз у деяких місцях, загальна погодна картина буде напрочуд теплою. Зокрема, у центральних та південних регіонах, ймовірно, спостерігатимуться високі температури.

«Наприкінці жовтня та перші дні листопада очікується аномально тепла погода. У центральних та південних областях можливі нові рекорди максимальної температури повітря», – наголосив Кібальчич.

У понеділок, 30 жовтня, очікується погода без опадів, вітер південно-західний, місцями пориви сягатимуть 7-12 метрів за секунду. Нічна температура коливатиметься в межах 7-12 градусів тепла, у північній та Харківській областях опуститься до 2-7 градусів тепла. Денна температура досягне 14-19 градусів, а на півдні та на Прикарпатті очікується ще тепла погода - 20-23 градуси.

Популярні статті зараз

Запахло смаженим: столичний мажор Олександр Слобоженко зібрався тікати та перевозить авто?

Нова масова гуманітарна допомога: як отримати незалежно від статусу та місця проживання

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Очікується, що у вівторок у більшості регіонів, за винятком Закарпаття, утримається тепла та суха погода, де увечері очікується невеликий дощ. Нічна температура становитиме 7-12 градусів, денна – 15-20 градусів. У південних, центральних регіонах та Криму температура буде ще вищою, досягнувши 20-25 градусів тепла.

Ігор Кібальчич також зазначив, що у середу, 1 листопада, Балтійський циклон уночі принесе дощ у західні частини України, який, як очікується, протягом дня пошириться на більшість регіонів, окрім східних. У другій половині дня у південних та центральних регіонах очікуються грози. Нічна температура коливатиметься від 8 до 13 градусів за Цельсієм, на сході - до 4-9 градусів. Очікується, що денна температура сягне 13-19 градусів, а в центральних та південних регіонах підвищиться до 18-23 градусів.

«Температура повітря вночі 8 – 13 градусів тепла. На Сході 4 – 9. Вдень 13 – 19, у центральних та південних областях 18 – 23», – спрогнозував Кібальчич.

Напередодні 2 листопада Кібальчич прогнозує, що вночі на сході України та вдень у південній частині Одеси, а в деяких районах можливі грози. В решті країни не очікується значних опадів, хоча в деяких районах може спостерігатися туман. Нічна температура прогнозується на рівні 5-10 градусів, денна – на 10-15 градусів, на півдні можливий до +18 градусів.

Нагадаємо, рейтинг найбагатших воєнкорів України під час війни: від цих сум очі на лоба лізуть

Раніше «Акценти» повідомляли, ПриватБанк блокує всі рахунки клієнтів через пропуск повідомлень: закриють карти і не запитають

Як повідомляли «Акценти», Путіна точно до стелі підкине: США готують "шах та мат"