У стінах українського парламенту тривають дебати щодо можливої відміни відстрочки від мобілізації для тих, хто навчається на другу вищу освіту після 30 років.

Такі обговорення відбуваються на тлі розгляду проекту нового закону про мобілізаційну підготовку та мобілізацію.

Про це повідомив Федір Вениславський, співавтор законопроекту та член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, на брифінгу, який відбувся 3 листопада, інформує видання «Дзеркало тижня».

За словами Вениславського, офіційний розгляд законопроекту виявився ускладненим через ведення дискусій в різних комітетах, включно з комітетами з національної безпеки, оборони, а також освіти, науки та інновацій.

«Обговорюються питання: як найточніше визначити відповідні правила, що, з одного боку, не обмежать право на отримання освіти, гарантоване Конституцією кожному громадянину України, а з іншого — виключать можливість зловживань, коли відзначено ріст кількості осіб, які після 25-30 років вирішили отримати іншу, часто не профільну, освіту в іншій сфері», — прокоментував він.

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

За оцінками Вениславського, законопроект буде винесено на розгляд у сесійній залі Верховної Ради лише після досягнення консенсусу між комітетами.

Нагадаємо, що мова йде про законопроект №9672, яким пропонується внести зміни до статті 23 закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», зокрема скасувати відстрочку від мобілізації для певних категорій студентів.