Уряд України перебуває у процесі створення електронного реєстру призовників, який завершено майже на 90%. Метою цього електронного реєстру є оптимізація та полегшення певних процесів мобілізації.

Інформація про призовників, включаючи такі подробиці, як професія, сімейний стан та медичні показники, зберігатиметься у цьому реєстрі, відомому як «Оберіг».

Цю інформацію розмістили на порталі «itechua»

Кожна особа, включена до бази даних, матиме власний електронний обліковий запис, де вони зможуть отримати доступ та перевірити свої особисті дані. За потреби фізичні особи також зможуть вносити зміни до своєї інформації.

Однак важливо зазначити, що введення електронного реєстру не означає автоматичне негайне впровадження електронних повідомлень, що надсилаються через такі програми, як "Дія".

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Адвокат Роман Лихачов пояснив, що механізм електронного порядку денного до кінця не розроблений. На практиці юридичний стандарт повідомлення не обов'язково прив'язаний до способу доставки, а до моменту, коли особа дізнається про повідомлення. Довести, що людина отримала повістку через месенджер і побачила її, може бути непросто.

Судові рішення про притягнення до відповідальності за відмову відповісти на виклик часто скасовувалися, оскільки суди не могли підтвердити, що людина отримала та прочитала повідомлення.

Також варто зазначити, що в даний час не існує системи блокування банківських карток у разі недотримання військового обов'язку. З іншого боку, створення електронного обліку та офісів, як очікується, спростить деякі процеси для територіальних центрів кадрового забезпечення та військових комісаріатів, що дозволить їм краще відслідковувати та керувати статусом призовників, відстрочками та іншою відповідною інформацією.

Нагадаємо, займайте чергу, бо не вистачить: найголовніший продукт раптово падає в ціні

Раніше «Акценти» повідомляли, масштабний струс пенсіонерів: чому вас скоро можуть позбавити пенсій

Як повідомляли «Акценти», Євген Кошовий допомагає Російському добровольчому корпусу: що він зробив