Виробники молочної продукції в Україні стикаються з необхідністю фінансової підтримки для створення нових потужностей з виробництва молока та проходження технічної модернізації відповідно до «зеленого» порядку денного до вступу країни до ЄС.

Відповідну новину розмістили на порталі «agronews»

Арсен Дідур, виконавчий директор Спілки молочних підприємств України (СМПУ) наголосив, що молочна галузь має забезпечити достатню кількість якісного молока, орієнтуючись на промислову переробку не менше 6 млн. тонн для задоволення потреб 32 мільйонів українських споживачів. Проте прогноз на цей рік вказує на переробку лише 2,9 млн. тонн промислового молока.

Крім того, оскільки Україна відповідає стандартам ЄС, виробники молочної продукції повинні дотримуватись вимог, пов'язаних з безпекою, якістю та екологічною стійкістю, враховуючи «зелену» орієнтацію ЄС.

"Перше, молочній галузі потрібно мати щонайменше 6 млн. тонн якісного молока для промислової переробки, щоб забезпечити 32 млн. українських споживачів свіжою, якісною молочною продукцією. Цього року на переробку надійде лише 2,9 млн. тонн промислового молока. Друге — держава рухається в ЄС, виробникам потрібно відповідати вимогам безпеки, якості та екологічності, тому що в Європі зелений" курс. Отже, якщо ми хочемо зберегти цю галузь, вона має відповідати цим вимогам", – коментує Арсен Дідур.

Популярні статті зараз

Микола Томенко назвав Ківалова символом "правової держави" та "доброчесної судової влади" в Україні

На межі виживання: в Україні склався плачевний сценарій

Дихати все важче: українці не зможуть працювати без цього документа

Загальна мобілізація та повістки: усі українці отримають електронний код, тепер не сховатися

Все новости

Молочна продукція: скрін із відео Youtube
Молочна продукція: скрін із відео Youtube

Дідур наголосив, що для досягнення цих цілей необхідні фінансові ресурси, кваліфікований персонал та зацікавленість як учасників ринку, так і держави.

"Разом ми можемо зробити вітчизняний молочний комплекс передовим, конкурентним", - стверджує виконавчий директор СМПУ.

Дотримання цих стандартів має вирішальне значення для збереження молочної галузі та забезпечення українських споживачів якісною молочною продукцією.

Дідур також підкреслив існуючу різницю у виробництві молока між Україною та сусідньою Польщею: Україна виробляє лише половину обсягу. Дефіцит сирого молока в Україні сприяє зростанню цін на молочну продукцію. За оцінками СМПУ, для вирішення цієї проблеми будуть потрібні інвестиції у розмірі 2,2 мільярда євро для збільшення виробництва молока на 3 мільйони тонн. Дідур закликає до спільних зусиль щодо розвитку та підвищення конкурентоспроможності вітчизняного молочного комплексу в Україні.

Нагадаємо, пенсіонерів порадували: готуйте гаманці

Раніше «Акценти» повідомляли,Санта Дімопулус вирішила не підтримувати Україну? Яке виправдання дала солістка "ВІА Гра"

Як повідомляли «Акценти», якщо у вас немає запасів, то влетіть у копієчку: найважливіший продукт перетворюється на "золото"