Після повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну було проведено загальну мобілізацію та введено військовий стан. Призову підлягають чоловіки віком від 18 до 60 років, які отримали повістку.

Відповідну публікацію розмістили на сайті «zn»

Адвокат Максим Шинжирбаєв, виступаючи в ефірі 7-го телеканалу в Одесі, запитав, чи можна вручити повістку через родичів.

За словами Шинжирбаєва, повістка вважається врученою, якщо вона заповнена особистими даними особи, що викликається, і якщо дана особа підписала її особисто. Адвокат підкреслив, що повістка вручається законно, якщо її отримано одним із родичів, які проживають з військовозобов'язаним.

Однак Шинжирбаєв зазначив, що якщо військовозобов'язаний мешкає окремо від батьків, але зареєстрований за місцем їхнього проживання, вручити повістку через родича неможливо.

Популярні статті зараз

Екоінспекція Поліського округу стала майданчиком для діалогу у рамках  Всеукраїнської програми ментального здоров’я  Олени Зеленської

Загальна мобілізація та повістки: усі українці отримають електронний код, тепер не сховатися

"Щедрість за рахунок громади": мер Львова Садовий виділив мільйони на комфорт своїх колег, куди пішли гроші

Будівельна мафія розквітла у столиці: хто стоїть за мільярдними схемами

Все новости

Експерт уточнив, що повістка до суду, відправлена ​​поштою чи через Viber, вважається неналежним врученням. Крім того, дзвінки ТЦК телефоном або СМС не зобов'язують чоловіка йти у військкомат.

Нагадаємо, кожного водія змусять змінювати права? Ще й на іспит відправлять

Раніше «Акценти» повідомляли, відсутність зв'язку: куди звертатися в екстрених ситуаціях і де знімати готівку при збоях банкоматів

Як повідомляли «Акценти», нічна ракетна атака по Києву: понад півсотні постраждалих та діти. Кадри жахливі