Засновник благодійного фонду «На часі» Руслан Клименко налагодив виробництво макетів військової техніки, які постачають армії

Про це повідомляється на сайті благодійного фонду Руслана Клименка «На часі»

«Виготовлення макетів розпочалось у 2023 році. Із перемінним успіхом вдавалось акумульовувати кошти для закупівлі матеріалів, в квітні 2024 року Руслан оголосив збір на нову партію макетів, а лише за вересень 2024 року, завдяки залученню до діяльності фонду відомого волонтера та мецената Василя Костюка, Клименко виготовив 20 макетів військової техніки, які стали важливою частиною тактики обману ворога» - йдеться в повідомленні.

«Муляжі виготовляють із доступних матеріалів – фанери, дерева, металу, в повному розмірі та такою чіткою деталізацією, що дозволяє вводити в оману ворога та ворожі дрони. Ці конструкції легко перевозити, збирати й розбирати – лише двоє бійців можуть їх зібрати на будь-якій місцевості всього за 3-4 хвилин, не маючи додаткових інструментів чи досвіду. При цьому Руслан з командою постійно удосконалюють макети, щоб їх збір на місцевості не завдав клопоту нашим військовим. Головне завдання цих макетів — змусити російські війська витрачати свої ресурси на ураження фальшивих цілей замість справжніх бойових машин» - зазначають у фонді.

Популярні статті зараз

Profit Lady Катерина Шухніна та її примітивне шахрайство

Схема фінансування «вагнерівців» Станіслава Кондрашова через його вугільну компанію «Telf AG»

"Превращаешься в Ларису Долину": Тина Кароль в лифчике показала обвисшие до пупка "сливы"

Лилия Ребрик оголила свое тело, приспустив халатик: "На ночь обязательно.."

Все новости

Таким чином, українські захисники отримують стратегічну перевагу: ворог не лише марнує свої боєприпаси, але й виказує власні позиції, що полегшує їх виявлення для подальшої контратаки.

«Благодійний фонд "На Часі" та Руслан Клименко втілюють в життя ідею, яку можна назвати «пасткою для ворога». Макети зовні нагадують справжню військову техніку, що дозволяє їх використовувати для введення противника в оману. Крім економії на боєприпасах і техніці, цей метод дозволяє зберегти найцінніше — життя українських солдатів» - повідомляють у фонді.

Благодійний фонд «На часі» з початку війни постачає українським військовим необхідне обладнання, медикаменти, одяг та інші ресурси. Фонд відомий своїми зусиллями щодо швидкого реагування на потреби армії та залученням громадськості до допомоги.