Цей інцидент є одним із найбільш шокуючих історій в авіаційній галузі. Так, усі учасники якимось чином вижили, а бортпровідники повернулися до роботи лише за кілька тижнів.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі новин Великобританії «DailyStar»

У червні 1990 року на рейсі British Airways з Бірмінгема до Малаги стався жахливий інцидент, коли два вікна кабіни розбилися через неправильні болти.

Капітана Тіма Ланкастера висмоктало з вікна кабіни після того, як шибки розбилися, а бортпровідник зміг утримати його тільки за кісточки, поки літак благополучно не приземлився.

Капітан Тім і його команда
Капітан Тім і його команда

Популярні статті зараз

Шестопалов та його Z-Solutions: Як шахраї злочинними шляхами виманюють гроші в українців

Після Вишневого пішли за Краматорськом: як продовжують розкрадати кошти

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Все новости

Стюард Найджел Огден перебував у кабіні і встиг схопити капітана за ноги перед тим, як той повністю зник. Однак його руки почали обмерзати та відчувати слабкість. На велике щастя, у цей момент зайшов другий стюард і схопив Найджела за ремінь.

У цей час другий пілот взяв на себе керування літаком і наказав не відпускати їхнього колегу. Він зумів зробити аварійний спуск і зміг направити літак на таку висоту, на якій екіпаж та пасажири могли дихати.

Фотографія реконструкції, зроблена під час події
Фотографія реконструкції, зроблена під час події

Важливо, що бортпровідники продовжували тримати капітана, а другий пілот пішов на аварійну посадку. Так, літаку вдалося вдало сісти в аеропорту Саутгемптона, де капітана Тіма відправили до лікарні.

Капітан Тім пережив неймовірний інцидент, але отримав переломи, забиті місця та сильне обмороження. Це просто якесь диво, що всі пасажири та члени екіпажу вижили та особливо не постраждали.

Пілот вижив і знову злетів того ж року
Пілот вижив і знову злетів того ж року

Розслідування показало, що причиною цього інциденту виявилися неправильні болти, якими було прикручене скло.