Загальна мобілізація в Україні продовжується. Військовозобов'язаним громадянам України, яким поки що пощастило не потрапити до Територіальних центрів комплектування, вручають повістки різними способами.

Чи можуть громадяни призовного віку приймати повістки від працівників ЖЕКу, про це в YouTube розповів адвокат Ростислав Кравець.

За словами адвоката, працівники військкомату використовують усі варіанти роздачі повісток, передають документи через сільради, роботодавців та навіть через працівників ЖЕКу.

Вручення повістки
Вручення повістки

Як кажуть юристи, роздача повісток у громадських місцях, на вулиці та біля ТРЦ — у принципі, законна. Таким чином, і вручення повісток через комунальників також вважається законним.

Популярні статті зараз

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Нова масова гуманітарна допомога: як отримати незалежно від статусу та місця проживання

Як із черствої Паски приготувати традиційну українську страву: просто і дуже смачно

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Вручення повісток в Україні через ЖЕК

За словами адвоката, схема працює в такий спосіб: представник ЖЕКу може вручити військовозобов'язаному чоловікові повістку. Той, кому «пощастило», має залишити підпис у документі з датою та часом видачі, тим самим підтвердивши отримання бланку.

Чи можна відмовитись?

Теоретично так, але представник ЖЕКу буде зобов'язаний скласти акт зі свідками про відмову.

Якщо ж не вручали особисто, а підсунули, наприклад, до поштової скриньки, то на такі бланки маєте право не відповідати, оскільки немає підтвердження отримання документа.