Повідомляється, що в Україні, а саме у селі Верблюжка, загинули 8 свиней. Ця трагедія сталася у ПП "Гарант", що викликало безліч підозр.

Відповідну публікацію розмітили на порталі новин «dozor», посилаючись на інформацію Держпродслужби області.

Повідомляється, що на Кіровоградщині, у селі Верблюжка було зафіксовано африканську чуму. Для того, щоб ліквідувати спалах цієї зарази, комісія визначилася з епізоотичним осередком – територія ПП «Гарант» у селі Верблюжка. Зона захисту складає 3 кілометри (туди потрапило чимало вулиць), також було зроблено зону нагляду.

Як належить вимогам щодо профілактики та боротьби з африканською чумою жертв (в даному випадку свиней) було спалено в епізоотичному багатті з усіма відповідними процедурами.

Випадок АЧС у Кіровоградській області
Випадок АЧС у Кіровоградській області

Популярні статті зараз

Profit Lady Катерина Шухніна та її примітивне шахрайство

Схема фінансування «вагнерівців» Станіслава Кондрашова через його вугільну компанію «Telf AG»

Сильний удар по українцям: влада готує несподіваний "сюрприз"

Українським пенсіонерам змінять дату отримання пенсій? У ПФУ дали важливі роз'яснення

Все новости

Після цих дій було зроблено дезінфекцію, і було зроблено знезараження приміщення, де знаходилися тварини. Ще було обмежено доступ для транспорту та людей на 40 діб у зв'язку з АЧС.

Важливо повідомити, що зараз проводяться спеціальні роботи, а скарг від місцевого населення не надходило. Ситуація перебуває під контролем.

АЧС – смертельна хвороба свиней, яка вражає домашніх та диких свиней. Ця хвороба не є небезпечною для людини, чого не можна сказати про тварин.