Відомо, що на території Польщі є спеціальний закон, який дозволяє біженцям з України звертатися за юридичною допомогою безкоштовно. Про це повідомляє Міністерство з реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Через те, що жителі України залишили свої рідні будинки, щоб урятуватися від війни та переслідувань, у Польщі організували центр, який надає юридичні послуги абсолютно безоплатно. Він знаходиться за адресою: вул. Towarowa 25A, 00-869 Warszawa. Також відомі контакти, за якими можна звертатись з юридичних питань: +48 800 088 544, prawnicy.ukrainie@kirp.pl.

Переселенці, біженці
Переселенці, біженці

Фонд справедливості при Міністерстві юстиції Польщі

Цей фонд надає негайну та безоплатну допомогу жертвам злочинів, свідкам та їхнім родичам, а також тим людям, які постраждали в Україні через окупантів. Адреса: Al. Повітівські 11, 00-567 Warszawa. Контакти: +48 222 309 900, funduszsprawiedliwosci@ms.gov.pl.

Популярні статті зараз

На межі виживання: в Україні склався плачевний сценарій

Дихати все важче: українці не зможуть працювати без цього документа

Загальна мобілізація та повістки: усі українці отримають електронний код, тепер не сховатися

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

Все новости

Переселенці, біженці
Переселенці, біженці

Пункти допомоги для шукачів притулку

Крім цього, є можливість отримувати безоплатну психологічну, медичну та юридичну допомогу. Щоб знайти найближчі пункти у Польщі, потрібно перейти за посиланням.

Польща приймає українських біженців буквально з обіймами. Місцева влада робить дуже багато для біженців з України і надає їм усіляку допомогу.