Українських біженців у Польщі очікують серйозні зміни у зв'язку з нововведенням. Справа в тому, що з 1 липня 2023 року місцева влада прийняла рішення скасувати стан епідемічної загрози. Це спричинить наслідки, які можуть значно позначитися на біженцях з України і не тільки.

Насамперед це торкнеться виду на постійне проживання. Так, тепер так звані візи ЗПС не будуть автоматично продовжуватися для іноземців. Хоча раніше після терміну придатності їх відновлювали автоматично.

Також повідомляється, що на території Польщі з 2020 року діють спеціальні норми, які продовжують дію національні візи та видів проживання на період епідемічної загрози. Саме через ці норми іноземці могли жити у Польщі навіть із простроченими візами ЗПС.

Переселенці, біженці
Переселенці, біженці

Важливо зазначити, що цей режим епідемічної загрози буде скасовано з 1 липня 2023 року. Це говорить про те, що продовжувати візи ЗПС та ППП автоматично не будуть. До того ж, вони втратить свою силу вже протягом одного місяця. Так, уже у серпні 2023 року вони не будуть дійсними.

Популярні статті зараз

Загальна мобілізація та повістки: усі українці отримають електронний код, тепер не сховатися

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Все новости

Цей закон вже готовий та його оприлюднили на порталі Центру законодавства при уряді країни.

Ще варто нагадати і про те, що раніше Польща спростила процес набуття громадянства. Саме через це минулого року польське громадянство отримало чимало людей, зокрема й українців.