Національний банк України на своєму сайті повідомив про зміни, які запроваджують для українців з 1 серпня 2023 року.

Щодо новацій, які будуть діяти вже скоро, то вже через місяць потрібно буде проходити додаткову верифікацію при поповненні карток. Зокрема, кожен платник при використанні програмно-технічного комплексу самообслуговування (вони ж термінали) повинен ввести свій номер телефону для того, щоб скористатись послугою. При цьому згадана дія не залежатиме від суми переказу.

Тобто, при внесенні готівки в термінал, яка потім буде зарахована на певний рахунок, користувач вводить власний номер мобільного телефону, на нього прийде пароль (він буде одноразовий – ред.) і далі вводить його на екрані. Опісля можна отримати квитанцію.

Відзначимо, що додаткова верифікація може бути як за допомогою дзвінка на вказаний номер, так і надсиланням СМС повідомлення.

Але важливе уточнення – згадана вимога не стосується платежів за комунальні послуги (газ, електрика, абонентська плата за телебачення, охорона та ін.), оплати залізничних перевезень, оплати проїзду в громадському транспорті, зарахування грошей на проїзні картки, сплати штрафів, податків та інших зборів.

Популярні статті зараз

Микола Томенко назвав Ківалова символом "правової держави" та "доброчесної судової влади" в Україні

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

"Рабочий на шахте, на стройке": звезда Instagram Анастасия Покрищук матерится не по-детски

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости