15 червня Верховний суд віддав торгову марку Kyiv Smart Card доньці Юрія Бойко.

До 2020 року вона та її чоловік Назаров працювали в КМДА. Ще тоді вони рейдернули міський бренд і переписали його на свою ГО "Смарт Сіті Хаб".

Після цього родичів ОПЗЖшника вигнали з мерії, почались судові процеси і от нещодавно суд прийняв фінальне рішення на користь Бойка.

Тепер транспортні картки з лого Kyiv Smart Card можуть заблокувати, а місто змусять платити проросійським силам.

Ярослава Бойко
Ярослава Бойко

Популярні статті зараз

"Київстар" потішив українців: такої "краси" ніхто не чекав

Блогери виклали роботу ППО у Києві: засвітилася дружина наркобариги Інна Воронова та навіть Ксенія Мішина

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

Все новости

Раніше доньки Бойко разом із чоловіками засвітилися на Паризькому та Міланському тижні моди. Дочки колишнього регіонала, голови депутатської групи "Платформа за життя та мир", яку створили з колишніх членів проросійської партії ОПЗЖ, Юрія Бойка разом із чоловіками насолоджуються життям у Франції.

Юрій Бойко має дві дочки — Ярослава та Уляна, які керують журналом L'Officiel. Чоловік однієї з доньок колишнього голови проросійської ОПЗЖ Сергій Горовий. Чоловік протягом 1 років займав керівну посаду в "Київгазі", а зараз володіє видавничим будинком, що випускає глянець.

Михайло Бондаренко – чоловік другої доньки одіозної політики. Чоловік є сином фундаторів популярного українського порталу. Нині доньки Юрія Бойка разом із чоловіками подорожую Європою. Наприклад, нещодавно пари побували на Паризькому та Міланському тижні моди, де оцінили нові колекції.

Юрій Назаров найбільш відомий як ініціатор проекту Kyiv Smart City. Проте процес його впровадження супроводжувався численними скандалами та кримінальними справами. Діяльністю Назарова цікавилася, зокрема, і СБУ. Формально – за корупцію, а неформально – за витік даних до сусідньої країни. На початку 2020 року до нього до кабінету КМДА з’явилася з обшуком Служба безпеки України. Але закінчилася ця невелика пригода для Юрія Леонідовича легким переляком – йому довелося лише звільнитися з посади.

Юрій Назаров та Юрій Бойко
Юрій Назаров та Юрій Бойко

Врятувала Назарова одруження з дочкою лідера ОПЗЖ Ярославою Юріївною Бойко. І саме могутній тесть не просто прикрив Назарова від переслідувань, а й допоміг розвинутись кар’єрі.

Тут треба повернутися на кілька років тому. Як писали ЗМІ, саме тоді Юрій Бойко банально купив за 250 тисяч доларів у Кличка Департамент інформаційно-комунікаційних технологій КМДА для своєї доньки. А оскільки вона не дуже розбиралася в тому, чим мала займатися, на допомогу їй виділили Юрія Назарова, який давно і щільно співпрацював із представниками родини Януковича ще під час перебування того президента. Справа в тому, що в ті незабутні часи Назаров працював виконавчим директором у ТОВ «Конім груп», яка була банальною прокладкою у тендерних схемах, коли ліцензії та послуги технічної підтримки продавали державним підприємствам із накруткою 300%. Після втечі Януковича були кримінальні справи і з’ясувалося, що збитки держави оцінюються в 760 мільйонів гривень.

Одразу після одруження виявилося, що справу з розслідування діяльності Юрія Назарова з транспортного відділу СБУ раптом чомусь передали до Департаменту контррозвідувального захисту інтересів країни. Де воно також раптом чомусь розвалилося.

Недовго Назаров пробув і без роботи - 2020 року тесть допоміг йому влаштуватися на посаду голови Комітету громадської ради при Міністерстві цифрової трансформації України. Хоча вже тоді писали про російський слід у діяльності Назарова – він активно просував програмні продукти ТОВ SAP Україна. Який належить до групи «SAP СНД» з головним офісом у Москві, а один з її підрозділів курирує Владислав Сурков. Але нікого в Україні не бентежило, що SAP Україна обслуговувало вітчизняні держпідприємства та столичну адміністрацію в тому числі.

До речі, дуже сумнівно, що після 24 лютого всі ці програмні продукти оперативно замінили на вітчизняні. Тож які саме дані та в яких обсягах отримує російська розвідка в онлайн-режимі з українських комп’ютерів – це ще питання.

Хоча Назаров і втік із України, компанії, створені під протекцією його тестя Юрія Бойка, продовжують працювати. Тому підтвердження – ТОВ «Х’ЮМАН», що активно просуває «українські» освітні продукти. До чого призведе скандал у Харкові – питання відкрите. Бо Юрій Бойко, незважаючи на вісім місяців війни, аж ніяк не втратив свого впливу у нашій країні. А відповідь на запитання – «чому?» простий: правлячій «Слузі народу» банально бракує своїх голосів просування багатьох рішень. І тут їм на допомогу приходять уламки ОПЗЖ, контрольовані паном Бойком. Подивіться хоч би на останні голосування у парламенті.

Тож питання, чому ніхто не чистить російську погань у нашій країні, серед якої опинилася і ТОВ «Х’ЮМАН», розбивається про реалію української політики.