З 11 липня в Україні починають діяти зміни до антитютюнового законодавства. Однією з основних новацій є заборона на продаж ароматизованих сигарет та рідин для електронних сигарет. Також вводиться відповідальність за куріння з використанням пристроїв для нагріву, таких як Iqos та Glo, у громадських місцях та приміщеннях, аналогічно до куріння звичайних сигарет.

Про це їсть портал "obozrevatel"

Зміни було внесено законом № 2899-IV, який набирає чинності з 11 липня. Цей закон було ухвалено 16 грудня 2021 року. Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів та захисту прав споживачів (Держспоживслужба) роз'яснила нові правила.

Тепер Iqos та аналогічні пристрої вважаються такими ж, як звичайні сигарети, і на них поширюються всі заборони, які вже були введені для звичайних сигарет. Куріння цих пристроїв у громадських місцях, включаючи літні майданчики у ресторанах, підлягатиме штрафу.

Одноразова сигарета: скрін з відео
Одноразова сигарета: скрін з відео

Популярні статті зараз

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Екоінспекція Поліського округу стала майданчиком для діалогу у рамках  Всеукраїнської програми ментального здоров’я  Олени Зеленської

Майбутнє закладається вже сьогодні: у столиці відбулася важлива екологічна акція

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

Все новости

Також буде заборонено рекламу та стимулювання продажу нагрівальних систем для тютюну, електронних сигарет та відповідних рідин. Буде встановлений суворий контроль за продажем таких систем неповнолітнім.

Буде заборонено виробництво та продаж сигарет та тютюну для самокруток з характерним смаком та запахом диму, а також із добавками у вигляді вітамінів, псевдокорисних речовин, кофеїну, таурину, енергетичних добавок, кольорових добавок та добавок, що покращують засвоєння нікотину.

Заборона в Україні
Заборона в Україні

Заборона в Україні
Заборона в Україні

Також у новому законі передбачені обмеження щодо продажу рідин для електронних сигарет з нікотином або без нього. Забороняється продаж рідин із зазначеними добавками, а також з об'ємом заправних контейнерів понад 10 мл, об'ємом одноразових е-сигарет або картриджів більше 2 мл та ємністю нікотину понад 20 мг на 1 мл.