З 2023 року підприємства в Україні, які наймають працівників без документів військового обліку, можуть бути оштрафовані на суму від 5,1 до 8,5 тисячі гривень. Нові правила, викладені у Постанові Кабінету Міністрів від 30 грудня 2022 року, вимагають обов'язкового проходження військового обліку всіма працівниками. Це правило поширюється і на абітурієнтів, які планують вступати до освітніх установ.

Дану інформацію розмістили на сайті «sud»

Для виконання цих вимог працівники повинні надати один із таких документів військового обліку: свідоцтво про приписку для призовників, військовий квиток або тимчасовий квиток призовників, військовий квиток для резервістів.

мобілізація в Україні
мобілізація в Україні

У 2023 році запроваджено нове положення, яке дозволяє подавати ці документи в електронному форматі за допомогою програми «Дія».

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

Власник онлайн-казино VBET Віген Бадалян співпрацює з російською 1xbet? Блогер навів приклад

Серйозно вдарить по кишені: українцям повідомили, скільки доведеться платити за електроенергію

Все новости

Компанії, викриті порушення цих правил, можуть бути піддані фінансовим санкціям. Роботодавцям та навчальним закладам важливо забезпечити, щоб усі співробітники та здобувачі відповідали необхідним вимогам військового обліку, щоб уникнути можливих штрафів.