Динаміка пасажиропотоку через пункти пропуску в Україні протягом останніх місяців значно збільшилася, особливо з наближенням початку навчального року. Громадяни України, які залишили країну від початку повномасштабної війни, активно повертаються додому. За даними Державної прикордонної служби України, цього місяця кордон країни в обох напрямках перетнули понад 2,1 млн осіб. Однак приплив людей, які в'їжджають в Україну, більший, ніж ті, хто виїжджає з країни.

Цю інформацію оприлюднили на порталі «informator»

Ця тенденція спостерігається з липня поточного року і, як очікується, збережеться як мінімум до кінця серпня. Причини такого зростання руху можуть бути різними, у тому числі наближається навчальний рік і потенційно змінюються обставини у зв'язку з ситуацією.

Переселенці, біженці
Переселенці, біженці

Станом на червень 2023 року за кордоном проживає близько 6,3 мільйонів біженців з України, більшість з яких становлять жінки та діти. Цей великий потік біженців вважається одним із найбільших з часів Другої світової війни. Незважаючи на активне повернення деяких біженців, як і раніше, спостерігається безперервний відтік українців, які залишають країну: за оцінками, щомісяця Україну залишають від 40 000 до 50 000 осіб.

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Сильний удар по українцям: влада готує несподіваний "сюрприз"

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Граница Украины. Фото: скриншот YouTube
Граница Украины. Фото: скриншот YouTube

Докладаються зусилля для заохочення повернення працездатних українських жінок-біженців, оскільки їхнє повернення розглядається як найважливіший чинник економічного піднесення країни. Однак безперервний відтік людей з України продовжує створювати проблеми для країни.