Україна продовжує страждати від збройної агресієї рф. Поза очевидними втратами від цього конфлікту, не менш важливою є екологічна компонента. Збройна агресія призвела до значних збитків для навколишнього середовища та природи.

У щотижневій інфографіці Держекоінспекція розрахувала оновлені збитки, завдані довкіллю внаслідок збройної агресії рф на території України, завдані природним ресурсам, водним системам, земельним ресурсам та атмосфері.

Як повідомлялося раніше, керівництво Держекоінспекції разом з українською делегацією взяли участь у 4-й очній Міжнародній конференції з посилення природоохоронної діяльності в Європі.

Організаторами конференції були Мережа Європейського Союзу з імплементації та правозастосування екологічного права (IMPEL Network), Мережа екологічних прокурорів ЄС (ENPE), Мережа ЄС по розслідуванню екологічних злочинів (EnviCrimeNet) та Об’єднання суддів ЄС за довкілля (EnviCrimeNet). Конференція включала окрему дискусійну панель, присвячену захисту довкілля під час збройної агресії Росії проти України.

Популярні статті зараз

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Налагодили ласу схему: як пилять державні гроші у Вишневій міській раді

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

На заході взяли участь народна депутатка України, Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування Олена Криворучкіна, національний Координатор IMPEL Network Андрій Мороз, радник Генерального прокурора України Максим Попов, а також т.в.о. Голови Державної екологічної інспекції України, Ігор Зубович.