Така мотивація має включати в себе забезпечення житлом, високі заробітні плати та регулярні премії. Про це заявив народний депутат України, перший заступник комітету ВРУ з питань здоровʼя нації Валерій Дубіль у фільмі про лікарню імені Мечникова, знятому телеканалом Ukraine World News.

«Мотивація для молоді ставати лікарями - це і житло, і заробітна плата, і додаткові виплати, премії тощо. Це є найкраща мотивація. На сьогодні, правда, в них інша мотивація, від якої очі горять - це те, що вони рятують життя», - зазначив Валерій Дубіль.

Під час інтервʼю перший заступник голови парламентського комітету здоровʼя нації також розповів, яку допомогу він, разом з волонтерами Благодійного фонду молодіжної ініціативи «Надія», надає лікарні імені Мечникова.

Популярні статті зараз

На Херсонщині незабаром запрацює обладнання для переробки відходів руйнації, отримане від агентства JICA

Микола Томенко про чергову дику історію з Києва: "Про "чесну владу" із простотою Герасима із "Муму"

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Все новости

«Це чи не найголовніша лікарня в Україні на сьогодні, оскільки вона першою приймає поранених захисників України і має найнижчий відсоток смертності серед цих своїх пацієнтів. Таких пацієнтів через руки «мечниковських» лікарів пройшло вже понад 30 тисяч. Ми регулярно передаємо цій лікарні критичне медичне обладнання - апарати ШВЛ, операційні столи, хірургічну медичну моторну систему - це апарат для розрізання кісток. Про це важко говорити, але дуже часто бувають ситуації, коли кінцівку вже не врятувати, але життя ще можна… І критичне обладнання дозволяє робити операції більш швидко і максимально якісно - це важливо в контексті порятунку життя», - зазначає Валерій Дубіль.

За його словами, колектив лікарні, на чолі з Сергієм Риженко, творить справжні дива, а, щоб таких див було ще більше, лікарням потрібно допомагати.

«Ми постійно купуємо та передаємо критичну медицину всім лікарням вздовж лінії фронту та польовим шпиталям - це вже декілька сотень дороговартісних медичних апаратів: від моніторів до МРТ, КТ та гемодіалізу. Також регулярно допомагаємо лікарням та інститутам, що називається, в тилу - вони також отримують дефіцитне обладнання, ліки та витратні матеріали. Українські медики, які сьогодні рятують життя українців, виконують на стільки ж важливу, на скільки і важку роботу. Саме такою важкою працею та великою ціною наших захисників і наших медиків кується наша перемога», - резюмує Валерій Дубіль.