Роман Світан, полковник Збройних Сил України у відставці та військовий експерт, зазначив, що Росією фактично керує система «колективного Путіна». У рамках цієї системи глава Кремля Володимир Путін виступає публічною особою режиму, але рішення ухвалює його найближче оточення, до якого входять такі особи, як брати Ковальчуки, Ротенберги, Абрамович та інші.

Цю інформацію надали на порталі «glavred»

Світан пояснив, що хоча Міноборони Росії, включаючи Путіна, впливає на перебіг війни проти України, сам Путін не ухвалює всіх рішень самостійно. Натомість він виступає як «представник» різних впливових осіб усередині режиму.

Система «колективного Путіна» означає ширшу структуру, де роль Путіна як лідера країни обмежена, а реальна влада приймати рішення належить обраним особам з його найближчого оточення. Така структура дозволяє досягти консенсусу думок, прийняття рішень та створити систему стримувань та противаг.

По суті, Путін розглядається як «розмовляюча голова» режиму, але він не є єдиним лідером політичних процесів у Росії. Ті, хто дійсно ухвалює рішення в цій системі, працюють разом, щоб підтримувати стабільність російського уряду, особливо коли він стикається з внутрішніми та зовнішніми проблемами.

Популярні статті зараз

Микола Злочевський продовжує висмоктувати гроші з України: підключив кіпрський офшор

Мільярдна контрабанда під прикриттям кондитерського бізнесу: за які гроші Геннадій Вацак купує собі Rolls-Royce та Bentley

Налагодили ласу схему: як пилять державні гроші у Вишневій міській раді

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Все новости

"Хід війни контролює міністерство оборони РФ, а воно контролюється і Путіним у тому числі. Абсолютно всі процеси Путін контролювати не може, оскільки жодна людина на це не здатна. У Росії є консенсус думок, прийняття рішень та певна система стримувань і противаг - і все це називається "колективний Путін", тобто Путін - це "голова, що говорить" його найближчого оточення: Ковальчуков, Роттенбергів, Абрамовичів, які приймають рішення і далі намагаються цей корабель під назвою "Російська імперія", який починає тонути, утримати на плаву. Тож Путін – це лише "розмовляюча голова", а не керівник процесами", - каже фахівець.

Нагадаємо, соцдопомога та фінансова підтримка: ВПО та інших українців чекають хороші виплати з жовтня

Раніше «Акценти» повідомляли, що пенсії підвищать усім! Кожен пенсіонер стане багатшим. Названо розміри та дати

Як повідомляли «Акценти», дуже приємний бонус: українцям роздадуть непогані гроші на честь великої події