Владислав Байчас до повномасштабного вторгнення орендував автомобіль Toyota Land Cruiser, і це можна побачити в офіційних документах, адже авто було задеклароване.

Влітку цього року автомобіль Toyota Land Cruiser з номерами Байчаса «АІ 0001 МТ» було продано за понад 2 мільйони гривень.

Вже під час війни Байчас змінив авто й тепер їздить на новому Volkswagen Touareg із салону, який коштує приблизно 100 тисяч доларів, тобто майже 4 мільйони гривень, якщо проаналізувати актуальні ціни на ринку.

Популярні статті зараз

Екоінспекція Поліського округу стала майданчиком для діалогу у рамках  Всеукраїнської програми ментального здоров’я  Олени Зеленської

Рейдер Дмитро Зеленьков допік всіх ренійців: люди готуються протистояти

На межі виживання: в Україні склався плачевний сценарій

Будівельна мафія розквітла у столиці: хто стоїть за мільярдними схемами

Все новости

Інформацію щодо реєстрації автомобіля можна побачити у відкритих джерелах. Байчас зареєстрував нове авто в Борисполі цього літа одразу ж після продажу Toyota Land Cruiser, залишивши свої старі номери «АІ 0001 МТ».

Якщо Байчас придбав це авто, то виникає логічне запитання: «Як секретар міської ради, який, згідно із відомістю за 2022 рік, тобто під час війни, отримує в середньому 70 тисяч гривень, купує авто за мільйони?»

Звісно, існує ймовірність, що Владислав Байчас орендує це авто, але тоді запитання, звідки у міської ради такі гроші на автомобіль і чому взагалі під час війни мільйони гривень витрачають на купівлі дорогих автомобілів замість того, щоб допомагати нашим військовим на фронті, де саме цих коштів зараз не вистачає.

Якщо Байчас орендує авто у міської ради, то де договір на оренду? Ніяких документів не публікують, певно, щоб не розгорівся скандал навколо цих недоцільних витрат й розкрадання міського бюджету під час війни.

І звісно ж, жодних декларацій про купівлю авто немає. Байчас дуже зручно скористався ситуацією з відсутністю декларування під час війни й вирішив поповнити свій автомобільний салон.

Але придбання дорогого автомобіля під час війни за рахунок міського бюджету – це лише частина широкої діяльності секретаря міської ради Владислава Байчаса, про яку ми розповімо згодом.