Попри труднощі Україна продовжує експортувати зерно. У жовтні на експорт було законтрактовано 1,2 млн. тонн української пшениці, і ця цифра може ще більше збільшитися при покращенні логістики. Проте існують побоювання щодо потенційних логістичних проблем у жовтні, коли розпочнеться збирання кукурудзи, що призведе до можливого колапсу у логістиці.

Цю інформацію розмістили на порталі новин «agroreview»

Трейдери нині стримують контракти на пшеницю, оскільки очікують різкого зростання постачання кукурудзи, що може ускладнити логістику. Одеські порти працюють з перебоями, а постачання залізничним транспортом до порту Ізмаїл на даний момент неможливе, дозволяється лише відвантаження до портів Констанци. Імпортери з ЄС придивляються до постачання зерна у листопаді та грудні.

Одесский порт зерновозы
Одесский порт зерновозы

“Поки що трейдери стримують контрактацію пшениці, оскільки очікують на вал кукурудзи, який може призвести до логістичного колапсу. Одеські порти працюють нестабільно, постачання вагонами до порту Ізмаїл тепер неможливе, тільки до портів Констанци. Увага імпортерів, якщо йдеться про ЄС, переключилася на постачання зерна у листопаді-грудні. Контракти укладають переважно на фуражну пшеницю: на неї є певний попит із боку європейських імпортерів, зростає попит із країн Азії. Однак більшість ключових експортерів утримують ціну на продовольчу пшеницю”, – зазначають у кооперативі “ПУСК”.

Популярні статті зараз

Микола Злочевський продовжує висмоктувати гроші з України: підключив кіпрський офшор

Мільярдна контрабанда під прикриттям кондитерського бізнесу: за які гроші Геннадій Вацак купує собі Rolls-Royce та Bentley

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Все новости

Зерно: скрін з відео
Зерно: скрін з відео

Більшість контрактів укладається на фуражну пшеницю через попит у Європі та зростаючий інтерес з боку азіатських країн. Ціни на фуражну пшеницю становлять близько $192-197 за тонну, а на продовольчу — $210-212 за тонну, хоча реальних угод із продовольчої пшениці менше. Ціни у дунайських портах становлять $165-170. Очікується, що наступного тижня ринок пшениці не зазнає суттєвих коливань цін.

Нагадаємо, в Україні закривають заправки: що відбувається з АЗС і до чого готуватись

Раніше «Акценти» повідомляли натиск на пенсіонерів: хто ризикує залишитися без пенсій вже восени

Як повідомляли «Акценти», "закуповуйте таблетоси": на носі найсильніша магнітна буря. Названо найнебезпечнішу дату