Польська установа соціального забезпечення ZUS проводить перевірки, щоб переконатися, що біженці, особливо з України, правильно одержують аліменти у розмірі 500 злотих на місяць. ZUS особливо зацікавлений у тому, щоб з'ясувати, чи залишили біженці Польщу більш ніж на 30 днів, що може вплинути на їхнє право на отримання допомоги.

Дану інформацію розмістили на сайті «zn»

Якщо українські біженці відсутні у Польщі понад 30 днів, виплати їм допомоги можуть бути припинені. Проте траплялися випадки, коли виплати тривали, незважаючи на відсутність. ZUS має право стягувати платежі, включаючи накладення штрафів. Вже призупинено виплати у розмірі 18 000 злотих із 500+ допомог.

Грошові виплати у Польщі
Грошові виплати у Польщі

ZUS має доступ до реєстрів Прикордонної служби та приймає звіти від самих бенефіціарів, а також інформацію від третіх осіб. Особи, визнані такими, що не мають права на отримання допомоги, можуть бути викликані для надання свідчень. Згідно з чинними правилами громадяни зобов'язані відреагувати на такий виклик протягом трьох днів. Якщо людина була відсутня у Польщі понад 30 днів і при цьому отримувала понад 500 допомог, вона буде зобов'язана повернути гроші разом з нарахованими відсотками.

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Запахло смаженим: столичний мажор Олександр Слобоженко зібрався тікати та перевозить авто?

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Нагадаємо, цього вже не зупинити: пішло різке зростання цін на життєво важливу продукцію

Раніше «Акценти» повідомляли, в Україні ліквідували ще один банк: гроші клієнтів пішли?

Як повідомляли «Акценти», "комунальне чтиво": кому точно завищують суми у платіжках