Офіційний початок опалювального сезону в Україні зазвичай визначається місцевою владою на основі конкретних критеріїв, насамперед середньодобової температури повітря. Зазвичай це означає, що температура постійно досягає 8 градусів за Цельсієм або нижче протягом трьох днів. Початок опалювального сезону може змінюватись в залежності від регіональних та місцевих факторів.

Відповідну інформацію розмістили на сайті «obozrevatel»

За словами голови "Нафтогазу" Олексія Чернишова, повноцінний опалювальний сезон в Україні очікується приблизно наприкінці жовтня – на початку листопада. В останні роки опалювальний сезон починається пізніше, і конкретні дати можуть відрізнятися залежно від регіону.

"Початок опалювального сезону є рішеннями органів місцевого самоврядування, міськвиконкомів... Переважно останніми роками його початок в Україні зсувається ближче до кінця жовтня – початку листопада. Є й регіональні особливості. Тому ми, як завжди, готові до того, що міста почнуть опалювальний. сезон у другій половині жовтня – на початку листопада", – пояснив Чернишов.

Нафтогаз. Фото: скриншот YouTube-видео
Нафтогаз. Фото: скриншот YouTube-видео

Популярні статті зараз

Мільярдна контрабанда під прикриттям кондитерського бізнесу: за які гроші Геннадій Вацак купує собі Rolls-Royce та Bentley

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

"Все ненатурально, зубы вставные, другое лицо": Алла Пугачева изменилась до неузнаваемости

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

У "Нафтогазі" очікують, що значний відбір газу зі сховищ почнеться не раніше ніж 1 листопада, а очікувані запаси палива до цієї дати досягнуть 16,5 млрд кубометрів. Цей рівень перевищує мінімальний обсяг, необхідний на зиму, за планом уряду встановлено на рівні 14,7 мільярда кубометрів.

Чернишов також зазначив, що зима 2023-2024 років прогнозується щодо м'якої, хоч і не такої м'якої, як минулого року. Незважаючи на сприятливі метеорологічні прогнози, ведеться підготовка до низки температурних сценаріїв, щоб задовольнити потреби населення в опаленні.

"Однак ми готуємося до будь-яких температурних показників. Хоча прогнози метеорологів нас тішать", – зазначив голова "Нафтогазу".

Нагадаємо, поліція порушила справу проти Арестовича: "Хочеться задушити"

Раніше «Акценти» повідомляли, на пенсіонерів чекають різкі зміни: що задумав ПФУ

Як повідомляли «Акценти», від цих сум не тільки око зачіпається: скільки платитимемо за комуналку взимку