Україна відіграє ключову роль в усуненні дефіциту цукру в європейських країнах через поєднання неврожаїв і попиту на цукор, що зростає. Експорт українського цукру відіграв важливу роль у задоволенні потреб у цукрі країн Європейського Союзу.

Про це повідомляє видання «agronomy»

Декілька європейських країн, включаючи Францію, Німеччину та Польщу, зіткнулися з дефіцитом цукру через погані врожаї цукрових буряків поспіль. Дефіцит цукру в країнах ЄС досяг приблизно 2 млн. тонн.

"Отже, загальний дефіцит цукру в країнах Євросоюзу на початок року там становив 2 млн тонн", - каже Назар Михайловін, керівник асоціації "Укрцукор".

Українські виробники цукру побачили можливість заповнити цю прогалину. Вони збільшили експорт цукру до Європи, досягнувши 70 000 тонн на місяць.

Популярні статті зараз

Мільярдна контрабанда під прикриттям кондитерського бізнесу: за які гроші Геннадій Вацак купує собі Rolls-Royce та Bentley

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Все новости

“До червня ми нарощували постачання цукру до Європи. Він досяг 70 тисяч тонн на місяць. Але у травні Кабмін ухвалив рішення заблокувати весь експорт цукру”, – каже Назар Михайловін.

У травні Кабінет Міністрів України ухвалив рішення зупинити експорт цукру. Хоча офіційно це рішення не було пов'язане з ембарго на українське зерно з боку Польщі та деяких інших сусідніх країн, воно було сприйнято як відповідь. Ці сусідні країни у травні запровадили зернове ембарго, причому Угорщина та Словаччина з особливим ентузіазмом їх підтримали.

Цукор: скрін з відео
Цукор: скрін з відео

Зупинка експорту цукру вплинула українських виробників цукру. За оцінками, близько 150 000 тонн цукру вартістю майже 100 мільйонів доларів не було продано за кордон через заборону експорту.

Хоча в серпні заборона на експорт цукру була частково знята, натомість було введено квоти. У серпні до Румунії було експортовано 20 тисяч тонн цукру за цими квотами.

"За квотами 20 000 тонн цукру експортовано саме до Румунії", – каже Назар Михайловін.

Потенціал виробництва цукру в Україні: Українські виробники цукру очікують, що цьогорічний урожай цукрових буряків становитиме не менше 1,7 млн ​​тонн цукру. Оскільки попит на цукор у ЄС все ще незадоволений, український цукор може відіграти вирішальну роль у вирішенні проблеми дефіциту цукру.

Ця ситуація наголошує на ролі України як важливого постачальника цукру на європейський ринок і висуває на перший план проблеми, пов'язані з підтриманням балансу між внутрішнім та міжнародним ринками за часів коливань попиту та пропозиції.

Нагадаємо, подвійне громадянство в Україні: влада приголомшила запровадженням "множинних" паспортів

Раніше «Акценти» повідомляли, що в Україні змінили ПДР: важливо знати кожному водієві

Як повідомляли «Акценти», зі звичайних трудящих українців здиратимуть нові податки: у Раді вже все придумали