Україна відіграє ключову роль в усуненні дефіциту цукру в європейських країнах через поєднання неврожаїв і попиту на цукор, що зростає. Експорт українського цукру відіграв важливу роль у задоволенні потреб у цукрі країн Європейського Союзу.

Про це повідомляє видання «agronomy»

Декілька європейських країн, включаючи Францію, Німеччину та Польщу, зіткнулися з дефіцитом цукру через погані врожаї цукрових буряків поспіль. Дефіцит цукру в країнах ЄС досяг приблизно 2 млн. тонн.

"Отже, загальний дефіцит цукру в країнах Євросоюзу на початок року там становив 2 млн тонн", - каже Назар Михайловін, керівник асоціації "Укрцукор".

Українські виробники цукру побачили можливість заповнити цю прогалину. Вони збільшили експорт цукру до Європи, досягнувши 70 000 тонн на місяць.

Популярні статті зараз

У доньки столичного забудовника Ніконова знайшли російський паспорт

Питна вода, паливна деревина та інші питання: на Миколаївщині обговорили актуальні проблеми регіону

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

"Соски вылетают, что за преисподня?": Maruv в одних трусах раздвинула ноги и показала свое распутство

Все новости

“До червня ми нарощували постачання цукру до Європи. Він досяг 70 тисяч тонн на місяць. Але у травні Кабмін ухвалив рішення заблокувати весь експорт цукру”, – каже Назар Михайловін.

У травні Кабінет Міністрів України ухвалив рішення зупинити експорт цукру. Хоча офіційно це рішення не було пов'язане з ембарго на українське зерно з боку Польщі та деяких інших сусідніх країн, воно було сприйнято як відповідь. Ці сусідні країни у травні запровадили зернове ембарго, причому Угорщина та Словаччина з особливим ентузіазмом їх підтримали.

Цукор: скрін з відео
Цукор: скрін з відео

Зупинка експорту цукру вплинула українських виробників цукру. За оцінками, близько 150 000 тонн цукру вартістю майже 100 мільйонів доларів не було продано за кордон через заборону експорту.

Хоча в серпні заборона на експорт цукру була частково знята, натомість було введено квоти. У серпні до Румунії було експортовано 20 тисяч тонн цукру за цими квотами.

"За квотами 20 000 тонн цукру експортовано саме до Румунії", – каже Назар Михайловін.

Потенціал виробництва цукру в Україні: Українські виробники цукру очікують, що цьогорічний урожай цукрових буряків становитиме не менше 1,7 млн ​​тонн цукру. Оскільки попит на цукор у ЄС все ще незадоволений, український цукор може відіграти вирішальну роль у вирішенні проблеми дефіциту цукру.

Ця ситуація наголошує на ролі України як важливого постачальника цукру на європейський ринок і висуває на перший план проблеми, пов'язані з підтриманням балансу між внутрішнім та міжнародним ринками за часів коливань попиту та пропозиції.

Нагадаємо, подвійне громадянство в Україні: влада приголомшила запровадженням "множинних" паспортів

Раніше «Акценти» повідомляли, що в Україні змінили ПДР: важливо знати кожному водієві

Як повідомляли «Акценти», зі звичайних трудящих українців здиратимуть нові податки: у Раді вже все придумали