За словами Вільяма ЛаПланте, заступника міністра оборони США із закупівель та підтримки, Пентагон активно працює над створенням промислової бази в Україні, щоб сприяти швидкому розширенню військового виробництва. Про цю ініціативу повідомило видання Breaking Defense 25 жовтня 2023 року.

“Ми починаємо переходити до відновлення чи створення промислової бази в Україні. Ми багато займаємось цим питанням”, - заявив американський чиновник.

ЛаПланте наголосив на важливості логістики та підтримки у цьому починанні та наголосив на проблемах, пов'язаних з відсутністю американських фахівців на території України. Через ці логістичні проблеми співпраця з українцями здійснюється за допомогою телемостів.

"Логістика справді важлива, підтримка справді важлива. І ми зараз займаємося цього разу з українцями і багато чого вчимося, бо коли ти не можеш послати своїх громадян США до країни, щоб підтримувати обладнання в робочому стані, доводиться робити це за допомогою телемістів", — пояснив Лаплант.

Зусилля зі створення промислової бази в Україні розпочнуться за допомогою у виробництві запасних частин за допомогою технології 3D-друку та навчання персоналу, як пояснив заступник помічника міністра оборони США Джастін Макфарлін.

Популярні статті зараз

Після Вишневого пішли за Краматорськом: як продовжують розкрадати кошти

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

"Україна продемонструє більшу матеріально-технічну самодостатність і, таким чином, вимагатиме меншої іноземної підтримки. Це також сприятиме зусиллям України щодо досягнення більшої автономної безпеки, незалежно від термінів вступу до НАТО", - підсумував аналітик Джошуа Хумінський.

Мета цієї ініціативи – знизити залежність України від західних постачань, тим самим підвищивши матеріально-технічну самозабезпеченість країни. Проте експерти припускають, що цей процес займе час і розглядається як крок до досягнення Україною більшої автономної безпеки незалежно від її майбутнього членства в НАТО.

Нагадаємо, пенсіонери можуть оформити щомісячні доплати до тисячі гривень: що для цього потрібно

Раніше «Акценти» повідомляли, "все погано, легко не буде": чому українці хочуть назад на Батьківщину

Як повідомляли «Акценти», "Потрібно мобілізувати людей не лише у ЗСУ": що ще готує доля українцям