У лікарні швидкої допомоги померла молода дівчина 1998 року народження. Причина смерті, відповідно до сухої виписки з моргу, - отруєння наркотичними речовинами. Але не варто поспішати з висновками, мовляв, для любителів амфетамінів подібне завершення життєвого шляху є дуже прогнозованим.

У цій конкретній ситуації все не так просто, повідомляє Антикор.

Насамперед варто почати з того, що швидку для дівчини викликав такий собі Сергій Яковлев, відомий у вузьких колах гонщик «без гальм», який часто робив контент для свого блогу, використовуючи власні автівки (раніше – Audi TTS, потім - Audi RS5) в порушення всіх можливих Правил дорожнього руху. Профіль цієї людини теж промовистий - «творець хаосу». Власне, як і результат його діяльності: розбиті вщент автівки, гучні ДТП, карети швидкої допомоги, 2 загиблих людини… і, як не дивно, лайки від підписників.

Про один з таких випадків на мосту Патона навіть писали в ЗМІ.

Популярні статті зараз

Екоінспекція Поліського округу стала майданчиком для діалогу у рамках  Всеукраїнської програми ментального здоров’я  Олени Зеленської

Сильний удар по українцям: влада готує несподіваний "сюрприз"

Друга хвиля подорожчання: ціни підуть вгору

Час колекторів? Українці з боргами за комуналку потраплять до бюро кредитних історій

Все новости

З джерел редакції відомо, що Сергій заперечує свою причетність до того, що сталось з дівчиною. Але близькі впевнені, що він обманює і їх, і органи правопорядку. Ба більше, наявна інформація, що вже є «домовленість» про те, що блогеру навіть не будуть вручати підозру, а справу просто тихенько прикриють (для цього у провадженні вже відбулась «заміна» слідчого).

Натомість сестра померлої дівчини не лише категорично заперечує будь-який факт вживання останньою наркотиків коли-небудь до того, але й демонструє результати експертизи волосся загиблої. У ньому не знайдено жодних слідів будь-яких заборонених речовин в стадії виведення або напіввиведення. Тобто дівчина до того дня не вживала наркотиків взагалі ніколи. І тут раптом – передозування…

Ще більше питань додає той факт, що, окрім амфетамінів, у крові загиблої був знайдений клофелін, відомий із фільмів улюблений засіб різного роду шахраїв.

Рідні не можуть стримати сліз, згадуючи про останні години життя померлої: «Вона була весела, розмірковувала про плани на наступний день. Навіть нікуди не збиралась їхати. Ми розійшлись після 22-ї, і я ще отримала смс, що Н. буде лягати спати. Навіщо і чому вона поїхала до Сергія – не знаю. Але зранку саме він зателефонував мені зі страшною новиною…».

Також сестра розповіла, що Яковлев і загибла дівчина не були ні заручені, ані у відносинах, але товаришували вже декілька років. Зі слів загиблої вона знала, що Яковлев часто робить провокативні речі, інколи – за межею закону. Вірогідніше за все – задля популяризації свого блогу в інстаграмі, який зараз вже закритий. Утім, гугл-кеш і збережені дописи показують, що Сергій дійсно любить хизуватися на публіку і демонстрував поведінку «вседозволеності». Урешті-решт виникає логічно запитання, чому він і досі не позбавлений водійських прав, ба більше, узагалі не поніс жодної відповідальності за всі скоєні ДТП, в тому числі й ті, де були випадки завдання серйозної шкоди або іншим учасникам дорожніх пригод, або навіть його пасажирам – часто молодим дівчинам…

І ще з цікавого. Яковлев – це дуже недавнє, так би мовити, прізвище блогера. Ще рік тому він був … Друченко Сергій Сергійович, оскільки саме під цим прізвищем він фігурував у різних кримінальних справах.

Висновок напрошується сам собою. Ця людина вміє «домовлятися». Вочевидь це відбувається і саме зараз, адже слідчі, як ми вже зазначали вище, дуже неквапливо проводять розслідування загибелі дівчини. Так, наприклад, вони абсолютно ігнорують той факт, що на обличчі загиблої були численні гематоми. Обстановка в квартирі, де сталась трагедія, нагадує таку, де відбувалась якась сутичка. Яковлев (Друченко) запевняє, що то сама дівчина падала, коли танцювала, але таке пояснення потребує дуже ретельної перевірки, чого зараз не відбувається.

Зрозуміло, що мажори завжди знаходили спосіб вийти сухими з води. Але в часи війни запит на справедливість в суспільстві надто великий, щоб в поліції могли й далі закривати очі на веселу безкарність блогерів-«безпрєдєльщиків».

Рідні загиблої переконані, що саме Яковлев винен у її смерті.

Можливо, й з не прямим умислом на вбивство, але саме від його рук, які підсипали потерпілій вбивчу дозу наркотиків в суміші з клофеліном. Саме від його рук з’явились синці на тілі дівчини, яка скоріш за все, навіть під дією наркотиків не робила того, чого хотів блогер. Врешті, саме його руки не квапились набирати номер швидкої, коли дівчині стало зле. Лікарі констатують, що вони забрали загиблу вже в стані коми. Вочевидь усе вказує на те, що творець хаосу перетворився на творця смерті.

І в такому випадку до органів правопорядку пряме запитання: може, вже досить домовлятись зі злочинцями, а з рук блогера варто забрати кермо і смартфон та надіти кайданки?